logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

22°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

Busovača: skupina mladih kreativaca na tržište izbacila novu video igricu

dotix

Hobi pretvaraju u posao s kojom namjeravaju osvojiti europsko tržište

Umjesto beskrajnih žalopojki kako u BiH nema budućnosti ni posla za mlade, petorica mladića iz Busovače, okupljenih pod imenom "Almost Digital Studio", odlučili su se za svoje "mjesto pod suncem", izboriti vlastitom kreativnošću i radom. Umjesto posla koji umara, oni su izabrali ono što vole, ne samo oni već i većina njihovih vršnjaka. Riječ je o video igricama. Nakon što su prošle godine na tržište izbacili svoju prvu mobilnu igricu za Android uređaje na Google Play trgovini pod imenom "Gravitas", a koja je u međuvremenu ostvarila zavidan uspjeh, ovih su dana na tržište izbacili novu Android igru "Dotix" koja je već dostupna na Google Play trgovini.

Ovog puta kažu u pitanju je puno kvalitetnija igrica koja sadrzi 100 razina te dvije mini igre, od kojih je jedna dječija. U najkraćem, "Dotix" je mozgalica za koju je rješenje moguće pronaći jedino ako razmišljate brzo, a reagirate još brže.

"Iako smo igricu ovih dana tek objavili na svojoj službenoj facebook stranici, za nju već vlada veliki interes. Zadovoljni smo prvim reakcijama na novu kao i uspjehom kojeg je postigla naša prva igrica 'Gravitas' koja je u kategoriji 'Top New Free Games' dospjela na 17. mjesto", kaže Ivo Dražić, jedan od članova „Almost Digital Studio“-a.

Nakon što su "probili led" na tržištu mobilnih igrada, skupina mladih kreativaca iz Busovače planira dalje u osvajanje bh ali i europskog tržišta.

"Zasad nemamo sredstava za reklame i kampanju na tržištu ali vjerujemo da će se i to vremenom promijeniti te da ćemo hobi pretvoriti u pravi posao. Također vjerujem i kako ćemo proširiti sadašnji tim novim članovima koje ovom prigodom pozivam da nam se pridruže u osvajanju ne samo bosanskohercegovačkog već i europskog tržišta", kaže Dražić.

Članovi "Almost Digital"-a uvjereni su da njihovo vrijeme tek dolazi jer tržižtu mobilnih igrica kao i svakom drugom trebaju kreativci spremni vlastite ideje pretvoriti u novu vrijednost koja će mnogima obogatiti slobodno vrijeme. Za razliku od većine svojih vršnjaka koji razmišljaju o odlasku u države Europske unije, mladići okupljeni u "Almost Digital Studio" razmišljaju jedino o izlasku na tržište EU s proizvodom kojeg su sami osmislili i kreirali u svojoj domovini i rodnoj Busovači.

artinfo.ba/ap

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17