logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

20°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

Okupljanje glumaca za film o generalu Gotovini

film-general-snimanje


Redatelj i producent filma i televizijske serije “General” Antun i Andrija Vrdoljak potvrdili su na okupljanju glumaca i probi kostima da će snimanje početi 20. veljače i trajati nekoliko mjeseci dok je prikazivanje serije na HRT-u planirano iduće godine.

Na probu kostima u zagrebačkoj tvornici “Gredelj” u petak su se odazvali vodeći glumci u tom projektu uključujući Tarika Filipovića, Gorana Navojca, Borisa Svrtana, Borka Perića i Natašu Janjić, a Goran Višnjić koji ima naslovnu ulogu u “Generalu” nije se pojavio zbog snimanja u SAD-u.

Osim toga, na probi kostima najavljen je i angažman Zrinke Cvitešić, ali i još nekih poznatih glumaca i glumica. Izjave redatelja Antuna Vrdoljaka i glumaca o filmu i seriji “General” možete pogledati u ekskluzivnom video prilogu Hine.

Potvrđeno je i kako će se serija i film “General” snimati na različitim mjestima kao što su Velebit, Knin, Livno, Šepurine, Zadar, Prkos, Kašić, Islam Grčki, Obrovac, Škabrnja, Sljeme, Lučko, Crna Mlaka, Imotski, Split, Pag, Pirovac, Turanj, Pakoštane, Peruća, Rijeka, Erdut, Dalj i Zagreb, ali na lokacijama u Francuskoj.

Kako Hina saznaje, u projektu “General” planirano je više od stotinu govornih uloga, bit će angažirane stotine statista, a za cijeli projekt predviđeno je više stotina kostima – većinom odori vojnika Hrvatske vojske, ali i uniformi JNA i paramilitarnih srpskih jedinica od kojih su mnoge dostavljene iz Srbije. Među kostimima posebno se ističe i odora Legije stranaca, čiji je pripadnik bio i Ante Gotovina, a koja je za potrebe snimanja dostavljena iz Francuske.

Producent Andrija Vrdoljak dao je dodatne informacije o ulozi HRT-a u snimanju “Generala” te kazao da su planirana serija i film naišle na, kako je naglasio, iznimno pozitivne reakcije u Hrvatskoj.

“Radi se prvenstveno o dramskoj seriji za Hrvatsku radioteleviziju, radimo osam nastavaka za HRT koji je i proizvođač te serije. Uz to, radimo i dugometražni film, a planirano je 19 tjedana snimanja nakon pet posljednjih mjeseci intenzivnih priprema”, rekao je producent Andrija Vrdoljak naglašavajući da je za projekt “General” okupljena odlična ekipa.

Istaknuo je i da projekt “General” o životnom putu generala Gotovine izaziva emocije ne samo ekipe nego “i velike većine ljudi” u Hrvatskoj.

“Riječ je zaista o čovjeku koji je ozbiljan junak Domovinskog rata što nitko ne osporava. Gdje god dolazimo nailazimo na veliko oduševljenje među ljudima, svi ga jako cijene. Njegovi suborci ga jako cijene, a ovo je prilika da se kroz njegov život ispriča priča o cijelom Domovinskom ratu”, zaključio je Andrija Vrdoljak.

Početku je snimanja prethodilo potpisivanje ugovora između HRT-a i produkcijske kuće Kiklop film u rujnu prošle godine, a projekt će nastati prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjige Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”. Redatelj Antun Vrdoljak na potpisivanju ugovora o snimanju filma i serije rekao je kako je film izrastao iz njegova prijateljstva s Gotovinom, a na ideju o snimanju došao je kad je general bio uhićen te kako je naivno vjerovao da mu može pomoći ako snimi film.

Pomoćnik redatelja je Kristijan Milić inače poznat i kao redatelj “Broja 55”, HRT-ova ratnoga filma koji se bavi tematikom Domovinskoga rata dok je za produkciju zadužen Andrija Vrdoljak, a za fotografiju Vjekoslav Vrdoljak.

Prikazivanje televizijske serije, koju je HRT ugovorio za 9,6 milijuna kuna, predviđeno je tijekom 2018.

jutarnji.hr

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17