logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

4°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

(SERIJA ALIJA) Majka Halida: Sine, ranjen si?! Bakir: Majko, ne brini. Dobro sam!

ranjeni bakir 1

U seriji "Alija", Bakir Izetbegović prikazan kao branitelj Sarajeva

U turskoj seriji "Alija", koju emitira sarajevska televizija Hayat, u najnovijoj epizodi prikazana je scena u kojoj je Bakir Izetbegović ranjen.

Scena je, kako primjećuje autor portala "The Bosnia Times", režirana srceparajućom konverzacijom gdje on dolazi, valjda s ratišta, majci Halidi, koja mu, kao i svaka majka, brižno govori: "Sine, što se dogodilo? Ti si ranjen?!", a on, kao hrabri branitelj odgovara tješeći majku: "Majko, dobro sam. Ne brini!"

Ova činjenica o Bakirovom ranjavanju do sada nije nikad i nigdje obznanjivana. Sam Bakir Izetbegović je, pravdajući se da nije bio u rovu, tvrdio kako je za vrijeme prvih dana napada na Sarajevo imao tešku stomačnu infekciju i da stoga nije bio vojno sposoban sudjelovati u borbama, prenosi Dnevni avaz.

Doduše, priznao je kako je sudjelovao u jednoj akciji izviđanja s borcima jedinice "Fatih", negdje na padinama Sarajeva, koje su bili zaposjele agresorske jedinice, te da je "nagrabusio" tako što se survao niz neke litice negdje ispod Hreše.

Također je poznato, bar bi Turci to trebali znati, da je njegova majka, rahmetli Halida-hanuma bila sklonjena u Turskoj i da uopće nije boravila u Sarajevu u vrijeme opsade grada.

Ovako jeftine i brutalne podvale ne mogu ići na dušu Turaka, jer većina njih ionako ima pogrešnu percepciju rata u Bosni i Hercegovini. Nije čak ni problem nas čudom preživjelih Bosanaca i Hercegovaca koji smo, voljeli ili ne rahmetli Aliju, stali pod njegovu zastavu i kao takvi sasvim dobro znamo što se dogodilo ovdje tijekom okupacije Sarajeva. Problem su familije šehida koje će sigurno gledati ovu seriju i teško uzdahnuti zbog čega i za koga su im (po)ginuli sinovi!

Da su živi nadrealisti, ovu srceparajuću patriotsku scenu bi komentirali da je Bakir dobio "sraćku" jer je imao stomačnu infekciju, pa je zadihan utrčao u kuću, a huda majka mu pomislila da je ranjen.

Na ovaj detalj iz serije nisu izostale ni reakcije na društvenim mrežama. Tako su sa Facebook stranice "Raja sa biroa" iskoristili priliku da kroz isječak iz turske serije pokažu gdje je bio i šta je radio bošnjački član Predsjedništva tokom rata. Najsimpatičnije to ilustruje "screenshot" s njihovim umetnutim titlom.

ranjeni bakir 2

artinfo.ba | preuzeto s portala poskok.info

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17