logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Anto i Slavka Palavra proslavili 50 godina braka obnovom zavjeta

palavre zavjet 1

Anto i Slavka Palavra ovog su vikenda u župi sv. Martina u Bučićima nadomak Novog Travnika obnovom bračnih zavjeta proslavili zlatni pir - pedeset godina braka

Iako su već 24 godine u Švicarskoj, ovaj bračni par je u Župi Bučići u kojoj su prije 50 godina i vječani, obnovio svoje bračne zavjete. Na svečanom misnom slavlju koje je predvodio župnik Župe sv. Martina u Bučičima u Novom Travniku, fra Marinko Didak, Anto i Slavka, obnovili su bračne zavjete i ponovno, po drugi puta u životu, obećali ljubav jedno drugom.

"Bračni savez kojeg su Anto i Slavka sklopili prije 50 godina, a danas ga na ovom svetom misnom slavlju obnavljaju, treba i može biti primjer svima onima koji tek ulaze ili su u bračnim zajednicama", rekao je u svojoj nadahnutoj propovijedi fra Didak.

Anto i Slavka su prije 24 godine odselili iz Lašvanske doline, ali svome zavičaju rado se i često vraćaju.

U župnoj crkvi svetog Martina iz Bučića, a kojoj oboje pripadaju, proslavili su obnovu bračnih zavjeta uz suze radosnice.

"Brak Ante i Slavke treba biti uzor, posebno na današnjem vremenu kada su izgubljene i posrnule brojne društvene, moralne i vjerske vrijednosti, u vremenu kada je doživjeli 10 godina braka postalo gotovo pa nemoguće, ovi ljudi slave svojih 50 - znaju i još dugo će godina živjeti prema onome da se muškarac i žena jedno drugome u braku moraju u potpunosti predati", rekao je fra Marinko Didak.

palavre zavjet 2

Svečanosti obnove bračnih zavjeta prisustvovali su brojna rodbina i prijatelji.

artinfo.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17