logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Novotravničanka među najboljima u svijetu na Microsoft Olimpijadi

pobjednica na olimpijadi

Šesnaestogodišnja Amila Mujkić iz Novog Travnika je osvojila deseto mjesto na Microsoftovom svjetskom natjecanju office specijalista, koje se održava već 16 godina, a mnogi ga znaju pod nazivom Microsoft Olimpijada.

Amilin uspjeh je veći zato što se među 40 prvoplasiranih na ovom svjetskom natjecanju, nalaze predstavnici i sudionici iz 25 država – od kojih je samo pet iz Europe.

U prethodnoj godini, 560.000 učenika i studenata iz 122 zemlje demonstrirali su svoje napredne vještine iz Microsoft Word®, Excel®, and PowerPoint® alata, a samo 157 pobjednika regionalnih natjecanja, u dobi od 13 do 22 godine, su stekli pravo sudjelovanja na velikom Svjetskom finalnom natjecanju okončanom u Anaheimu u američkoj državi California.

Finalu u Anaheimu prije nepuna dva mjeseca prethodilo je državno natjecanje i šestomjesečna prednatjecanja u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Praktična vrijednost se može vidjeti i kroz riječi Anthony Salcitoa, podpredsjednika Microsofta za edukacije u svijetu, koji je istaknuo kako ovaj vid natjecanja omogućava mladim ljudima da dobijaju odlične poslove u kompanijama koje grade svoje biznise na Microsoft alatima, a najuspješniji natjecatelji u prethodnim godinama su se upisali na vodeće univerzitete Ivy League, dok neki već rade u Microsoftu.

Amila je imala veliku podršku od svoje obitelji, a u obitelji Mujkić su jako ponosni, jer i Amilin brat Benjamin već ostvaruje dobre rezultate iako je tek 6. razred.

artinfo.ba | preuzeto s portala drukciji.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17