ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Kreševski građanski pokret

peticija_gradanski_1.jpg

Kreševski građanski pokret počeo je s potpisivanjem peticije kojom pozivaju nadležne institucije da u okviru svojih ovlasti reagiraju na nepravilnosti koje se tiču rada kamenoloma i krečane u Kreševu. Točnije, traži se zabrana rada sve dok se ne ispune potrebni uvjeti, koji će biti ekološki prihvatljivi i koji neće ugrožavati život građana.

Prvog dana peticija se prikupljala na Trgu fra Grge Martića.

Iz pokreta ističu kako ne odustaju od svojih zahtjeva.

"Nedopustivo je da tvrtka BFS  D.O.O. Kreševo nema validno rješenje o vodnoj dozvoli te da joj je na osnovu utvrđenog  činjeničnog stanja izdato Rješenje kojim se ''zabranjuje upotreba objekta i pogona koji se koriste u svrhu prerade mineralnih sirovina, krečnjaka i dolomita'' i da se nakon 4 prekršajna naloga  zbog toga, nastavi s ispuštanjem mulja u rijeku Kreševčicu. Ovom peticijom tražimo konačni prestanak nezakonitog rada kamenoloma i dosljedno poštivanje okolinske dozvole prilikom rada  krečnjare. Apeliramo na sve nadležne da reagiraju i zaustave ovakve neregularnosti koje svakodnevno ugrožavaju zdravlje svih nas. Zahtijevamo da neko za ove propuste odgovara”,kažu.

Geološka inspekcija Ministarstva gospodarstva SBŽ zabranila je društvu B.F.S. daljnje radove na lokalitetima Rastovice i Krčevine, no odgovorni su se oglušili.

Mještani Bjelovića već se tri godine bore, organizirani su i prosvjedi čiji su jedini rezultat bili prekršajni nalozi izdati prema njima.

Webp.net-resizeimage_3.jpg

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17