ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
sredstva potrošena

tunel_Hranjen.jpg

 

Radovi na tunelu Hranjen ne mogu se nastaviti jer nisu osigurana dodatna sredstva za daljnju realizaciju, priopćili su u utorak iz JP Autocesta FBiH.

 - Činjenica je da je izvođač do sada izveo 37 posto radova na tunelu, da je utrošeno 97 posto od ukupne
vrijednosti ugovorenih radova kao i da je proteklo 80 posto ugovorom roka za završetak radova - podsjećaju iz tog poduzeća. 

Tvrde kako je od imenovanja 11. lipnja 2021. godine aktuelna Uprava JP Autoceste FBiH uradila analizu u cilju utvrđivanja činjenica i sve dalje korake za rješenje ovog problema, uključujući i utvrđivanje stupnja eventualne odgovornosti svih sudionika projekta, te mogućnosti nastavka realizacije projekta.

Uprave JP Autoceste FBiH pripremila je određene zaključke koji su već upućeni prema investitoru projekta - Vladi FBiH.

Stav JP Autoceste Federacije BiH je da, bez obzira na stanje u kome se projekt trenutno nalazi, ne treba odustati od izgradnje tunela "Hranjen".

Ono što slijedi je priprema za raspisivanje novog tendera za izbor izvođača radova u dogovoru s  Vladom FBiH, i to prema općim uvjetima ugovora FIDIC - Crvena knjiga, što bi omogućilo nastavak radova s manjim rizikom u odnosu na ranije stanje, navodi se u priopćenju Autocesta FBiH.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17