ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Kiseljak

pravoslavna kis zasatva

Paroh visočki Miljan Rađenović pozvao vjernike na molitvu i zajedničko druženje

      Hram svetog Ilije Proroka u Kiseljaku sutra slavi svoju krsnu slavu. Ovaj za pravoslavne vjernike veliki događaj počinje u 10 sati liturgijom u hramu posvećenom sv. Iliji u Kiseljaku koju će služiti sveštenici mitropolije Dabro-bosanske. Potvrdio nam je to protojerej Miljan Rađenović, paroh visočki i administrator za zajednicu pravoslavnih vjernika u Kiseljaku.

Pored samih vjernika na proslavi slave sv. Ilije u Kiseljaku očekuju se i brojni gosti, a kum krsne slave je Dragomir Sparavalo. „Kum je taj koji priprema trpezu ljubavi uz koju ćemo se družiti međusobno kao i  s našim gostima. Pozivam pravoslavne vjernike da dođu na liturgiju nakon koje ćemo nastavili slavlje uz  druženje i trpezu“, poruka je  protejereja Miljana Rađenovića, paroha visočkog koji brine i o  pravoslavnim vjernicima u Kiseljaku. A oni će sutra proslaviti krsnu slavu svojega hrama kojeg su prije više od 80 godina sagradili i posvetili sv. Iliji Proroku.

Ovom starozavjetnom svecu posvećene su dvije crkve u Kiseljaku, katolička i pravoslavna. Katolici su blagdan sv. Ilije koji je i zaštitnik župe proslavili 20. srpnja, a sutra će krsnu slavu svojega hrama koji nosi ime sv. Ilije Proroka imati i pravoslavni vjernici.

Artinfo.ba

     

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17