ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SERVISNE INFORMACIJE

1622554629-od-pocetka-jula-dvosmjerni-promet-kroz-crnaju-u-dnevnim-satima-sve-do-zavrsetka-radova.jpg

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) prometuje se naizmjenično-jednom trakom. Najavljeno je da će od danas u 12 sati u funkciji biti obje trake, a da će se u terminu od 20 sati do 5 sati ujutro kroz tunel prometovati naizmjenično-jednom trakom.

Kraj radnog tjedna znači i pojačanu frekvenciju vozila, posebno u poslijepodnevnim satima. I za danas su najavljene visoke dnevne temperature zbog čega iz BIHAMK-a pozivaju vozače da na put kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima i da tokom vožnje prave češće pauze.

-Budite maksimalno oprezni i poštujte prometne propise. Na vrijeme se informišite o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice - ističu iz BIHAMK-a. 

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, promet se prekida od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila prkeinut promet.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17