ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
“Darujte krv i održavajte svijet u životu”

pl dan darivatelja krvi

Danas se obilježava Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi


U svim zemljama se 14. lipnja obilježava Svjetski dan dobrovoljnih davatelja krvi, a cilj je da se pojača svijest o potrebi i važnosti redovnog dobrovoljnog darivanja krvi i istakne značaj ove humane aktivnosti.

 

Prvi Svjetski dan darivatelja krvi obilježen je 2004. godine, a u lipnju 2005., na skupštini Svjetske zdravstvene organizacije ministri zdravstva iz cijelog svijeta jednoglasno su dali izjavu o podršci dobrovoljnim, neplaćenim darivateljima krvi. Donijeli su rezoluciju kojom su 14. lipnja proglasili Svjetskim danom darivatelja krvi u čast nobelovca dr. Karla Landsteinera, rođenog na ovaj dan 1868. godine koji je razvio sustav određivanja krvnih grupa.
Svjetska zdravstvena organizacija za ovogodišnju kampanju odabrala je globalnu poruku koja glasi: “Darujte krv i održavajte svijet u životu”
Svojim gestom dobrovoljni darivatelji krvi pacijentima daju pristup sigurnoj krvi i krvnim proizvodima u dovoljnoj količini, a osigurane zalihe krvi su ključna komponenta učinkovitog zdravstvenog sustava

 Prema evidencijama Crvenog križa, u Kiseljaku je tenutno aktivnih oko 200 darivatelja s tim da, kako su nam kazali, ima ljudi koji su prije darovali krvi ali sada ne mogu zbog zdravstvenog stanja. Međutim, svake godine raste broj darivatelja krvi, posebno maturanata Srednjih škola i studenata, poručuju iz Crvenog križa.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17