ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
USKRSNO VRIJEME
172354037_4605472792802296_1849871541204673138_n.jpg
 
Na drugu uskrsnu nedjelju slavi se mali Uskrs – Bijelu nedjelju – blagdan Božanskoga Milosrđa. Uskrs je stvaran događaj, pravi susret s Uskrsnu­lim Kristom. Stoga slavljenje Uskrsa nije samo sjećanje na povijesni događaj. Još manje je samo osjećajno doživljavanje uskrsnih običaja: pjesama, folklora.
 
Kršćansko slavljenje Uskrsa jest životni dodir s uskrsnulim, uvijek živim Kristom. Da bi se s Uskrslim susreli potrebna je živa, osvjedočena i čvrsta vjera. Vjera u Spasitelja Isusa, Kralja mira, koji je pobijedio svako zlo i smrt i uskrsnuo da bi kršćani imali život vječni.
 
Živa i djelotvorna vjera pomaže u životu nadvladati sve poteškoće i kušnje kako bi bili svjedoci Isusove pobjede nad grobom, grijehom i Zlim. Na mjestu je pitanje: Kakva je vjera u Uskrsloga. Jesam li kao pojedinac istinski svjedok Isusove pobjede tamo gdje radim i živim…?!
 
Živi, Uskrsnuli Isus i nama govori kao i apostolima: "Mir vama!" On Uskrsnuli želi unijeti svoj mir u srca, duše, u obi­telji i u cijeli svijet. Svima nam je dobro poznato da je nemir, potištenost i nezadovoljstvo, nevolja i zlo našeg vremena. Isus se ukazuje svojim apostolima i oni su vrlo veseli. On ponavlja svoje riječi: "Mir vama!" i na­stavlja: "Kao što je mene poslao Otac i ja šaljem vas.'
 
Neka ove riječi budu poticaj svima da vjera u Uskrsnuće Kristovo trajno potiče u vjeri da je Isus živ, te da sumnje ne pomute vjernička srca, jer „Blaženi oni koji ne vidješe, a vjeruju“.
Notra.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17