ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
BIH MAMAC ZA TURISTE

granice.png

Unatoč pandemiji, registarske tablice zemalja regije, ali i strane na automobilima državljana BiH iz dijaspore, nisu rijedak prizor na bh. cestama.

Da su zbog mnogo opuštenijih mjera u odnosu na ostatak Europe bh. skijališta i planine, odnosno općenito Bosna i Hercegovina, pravi mamac za turiste - osim fotografija gužvi s turističkih odredišta, potvrđuju i službeni podaci Granične policije BiH za siječanj i veljaču ove godine.

“Na ulazu u Bosnu u Hercegovinu evidentirano je najviše državljana susjednih zemalja, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, s obzirom na to da je još na snazi odluka Vijeća ministara BiH pri kojoj državljani tih zemalja nisu dužni posjedovati PCR test prilikom ulaska u BiH ako ulaze direktno iz svoje države, a isto to vrijedi i za njihove supružnike i maloljetnu djecu ako su stranci”, kazala je za Klix.ba Franka Vican, glasnogovornica Granične policije BiH.

Predočila je i podatke, zaključno s jučerašnjim danom. "Od 1. 1. do 25. 2. 2021. godine, na ulazu u BiH evidentirano je ukupno 570.296 stranih i 426.986 državljana BiH. U istom razdoblju, na izlazu je evidentirano 546.340 stranih i 524.273 državljana BiH”, kaže Vican. Dodaje kako je najviše evidentiranih stranih državljana na ulazu bilo iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore…

Predočila je i usporedne podatke s istim razdobljem prošle godine iz kojih je vidljivo da je neposredno prije izbijanja pandemije na bh. granicama bila znatno veća gužva. Naime, od 1. siječnja do 25. veljače 2020. godine, u BiH je ušlo 1.253.615 stranaca i 613.195 državljana naše zemlje.

U tom razdoblju na izlazu iz BiH evidentirano je 1.183.595 stranih i 759.466 državljana BiH. Po ulascima u BiH u tom razdoblju prednjačili su također susjedi - Hrvati, Srbijanci i Crnogorci.

Vecernji.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17