ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Koronavirus

božinović_davor.jpeg

 

U Hrvatskoj je 688 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Informacija je potvrđena na press konferenciji Kriznog stožera. Broj oboljelih je u porastu ovaj tjedan, i to za 30 posto, što svakako nije zanemarivo. 

Kada su u pitanju nuspojave od cjepiva, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je izjavio kako će brojka osoba koji su prijavili određene probleme nakon cijepljenja ubrzo doći do 1000. 

Koliko je izgledno popuštanje mjera, upitali su novinari ministra Davora Božinovića.

- Počeli smo razgovore oko odluke Stožera koja bi pokrila razdoblje od 1. ožujka. U ovom trenutku ne bih htio prejudicirati. Kad govorimo o incidenciji smo na visokom mjestu u EU: Nismo se dosad, a nećemo se ni u budućnosti, povoditi mjerama u drugim zemljama. Ali pogrešno je misliti da je ono najgore prošlo. Kao što vidimo, situacija se pogoršava u našem istočnom susjedstvu. Ono što iz epidemioloških izvida se da iščitati je jedna vrsta opuštanja što nije dobro, pogotovo ako se to opuštanje svodi na veća privatna okupljanja ili proslave. Kad sve to uzmemo u obzir, mi ćemo na sastancima razgovarati o tome što se eventualno može napraviti za dalje. Svima nam je isti interes - da se život normalizira. Ako će se ići u određena opuštanja, ona će biti popraćena sa striktnim epidemiološkim okvirima. Mislimo da je poanta uspjeha da svi shvate da se moramo pridržavati mjera, a što ih se bolje pridržavamo, onda nam je i lakše kontrolirati pandemiju. Poruka je: mjere ovakve ili onakve, ali svatko mora učiniti sve da bi zaštitio sebe i starije, rekao je Božinović, prenosi Jutarnji list. 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17