ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Dom zdravlja Kiseljak

kardio oprema dz kis kolaz

 

Nova zgrada Doma zdravlja u Kiseljaku vidno napreduje i prema riječima dr. Nine Babana, ravnatelja ove ustanove, pri kraju je druga faza radova te se uskoro očekuje i početak treće faze. "Pandemija korona virusa nas je usporila ali radovi ne prestaju te se nadam, ako ne koncem ove, onda definitivno preseljavamo naredne godine". Ipak, dok čekaju završetak novih, adekvatnijih uvjeta za rad, vodstvo Doma zdravlja ne prestaje sa ulaganjima odnosno uvođenjem novijih tehnologija i ponuda a sve s ciljem kako kažu, olakšanja i pružanja bolje i brže usluge za svoje korisnike.

Tako je danas između ostaloga, predstavljen i tzv. ergometar kao nova neinvazivna dijagnostička metoda ispitivanja odnosno mjerenja sposobnosti učinka organa (srca) i srčanog sustava. Nabavka jednog ovakvog aparata predstavlja nastavak ulaganja u kardiološku ambulantu koja je pokrenuta u rujnu prošle godine.

"Zahvaljujući suradnji odnosno potpisanom ugovoru sa specijalnom bolnicom Centar za srce - KM, Sarajevo, i pacijenti DZ Kiseljak na trošak Zavoda odnosno uz odobrenje mogu dobiti kompletnu kardiološku obradu pa i operativni zahvat u spomenutoj bolnici odnosno invazivnu dijagnostiku, tretman pa i operativni tretman na srcu" kazala je dr. Sanela Rošić-Ramić, specijalista interne i subspecijalista kardiologije, koja je u timu spomenute bolnice čiji djelatnici, jednom tjedno, dolaze u Kiseljak.

 

152042497_2851564285116303_7518665931395094802_n.jpg

" Nakon prošlogodišnje digitalizacije rendgen aparata i mamografa, sada polako zaokružujemo kardiološku cjelinu. Cilj je u što kraćem roku djelovati preventivno, da se liste čekanja smanje pogotovo što je statistički ogromna smrtnost od bolesti srca i krvnih žila. Odredili smo minimalne cijene jer određeni pregledi prevazilaze zahtjeve primarne zdravstvene zaštite kako bi pokrili troškove ali i preventivno djelovati na zdravlje pacijenata" dodao je dr. Baban.

"Iako se protekle pa i ove godine sve svelo na korona krizu, u Domu zdravlja Kiseljak internističke pretrage nismo zapostavili i nastojimo maksimalno pružiti zaštitu pacijentima. S ozbirom kako je između ostaloga povećana i potreba za kardiološkom ambulantom, trudimo se olakšati pacijentima koji neće morati odlaziti dalje nego sve obaviti ovdje" riječi su sestre Kate Ivičević koja dodaje da u DZ Kiseljak na ovom odjelu trenutno kontinuirano rade dva internista te kardiolog koji dolazi jednom tjedno.

Osim kardiološkog odjela, ulaganja su nastavljena i u laboatoriju DZ Kiseljak koja se "ponovila" novim biokemijskim aparatom zahvaljujuću kojem će ponuda biti obogaćena novim pretragama poput novih tumor markera do nekih kardiolških pretraga.

Što se cijena tiče, iznosi su sljedeći:
Ultrazvuk srca 60 KM
Color doppler karotida 50 KM
Holter EKG 50 KM
Ergometrija 70 KM

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17