ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
TRAŽE POVEĆANJE KOEFICIJENTA

doktori.jpg

Sindikat koji okuplja najveći broj zdravstvenih radnika u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) nije odustao od stupanja u generalni štrajk, te se još čeka na završetak postupka mirenja sa županijskom Vladom – izjavio je Feni predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu SBŽ Armin Kukić.

Komentirajući pregovore o novom kolektivnom ugovoru, između Sindikata i Vlade SBŽ, Kukić je naglasio da nije bilo nikakvog napretka i da je štrajk neminovan ukoliko ne bude ispunjen zahtjev Sindikata za uvećanjem koeficijenta za isplatu plaća.

– Da je sve urađeno po zakonu, mi smo u ovom periodu već trebali stupiti u generalni štrajk. Međutim, od Vlade smo usporeni i sada kočnicu pravi Ministarstvo privrede, koje treba donijeti odluku tko će biti miritelj između dvije strane. Pregovori su propali, nije napravljen nikakav pomak, tako da smo se odlučili na postupak mirenja, kao zadnji korak pred stupanje u štrajk – kazao je Kukić.

Istaknuo je kako je jedini način za otkazivanje generalnog štrajka, potpisivanje kolektivnog ugovora s uvećanim koeficijentima.

Kukić je podsjetio da županijski sindikat, koji okuplja najveći broj zaposlenih u medicinskim ustanovama, od portira, medicinskih tehničara, do inženjera i liječnika trenutno radi bez kolektivnog ugovora koji je istekao krajem rujna.

Od Vlade SBŽ predstavnici tog sindikata traže uvećanje koeficijenata do 20 posto.

Kako je ranije pojašnjeno iz Sindikata, u slučaju generalnog štrajka zdravstvene usluge moći će dobiti hitni pacijenti, odnosno oboljeli od covida-19 i ostali pacijenti koji trebaju hitno zbrinjavanje.

Potpisivanje novog kolektivnog ugovora, s predstavnicima Vlade SBŽ, očekuju i predstavnici Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije SBŽ, iz kojeg do sada nije bilo najava o stupanju u štrajk.

FENA
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17