ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Oprezno

 

 poledica.jpg

 

 Zbog snijega koji je noćas padao u pojedinim predjelima BiH, promet se odvija nešto sporije. Kolnici su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolnicima ima na dionicama u višim planinskim predjelima, pa se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca. Izdvajaju se planinski prijevoji: Rostovo, Ripač, Oštrelj, Lanište, Mlinište, Romanija i Rogoj.

Putne službe interveniraju na svim mjestima gdje je to neophodno, a apelira se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu prometovati teretna vozila sa prikolicom i šleperi.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17