ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Stanje na cestama

 

stanje-na-putevima2.jpg

Prema prikupljenim informacijama, na većini putnih pravaca u BiH prometuje se po pretežno vlažnom ili mokrom kolniku uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara.

Mjestimična poledica na kolniku moguća je na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na autoput, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.


M-5
Blažuj-Kiseljak (Han Ploča-Kobiljača), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila prometuje se jednom trakom naizmjenično uz povremene kraće obustave.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17