ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Vrijednost opreme

telemach donacija tr

Kompanija Telemach, u okviru obilježavanja deset godina postojanja u Bosni i Hercegovini, donirala je Kantonalnoj bolnici Travnik projekat izgradnje kompletne telekomunikacijske infrastrukture uz prateću opremu u vrijednosti od 30.000 KM, koji će pomoći procesu kompletne digitalizacije internog uslužno-zdravstvenog sustava Kantonalne bolnice Travnik.

- Implementacija projekta unaprijedit će i modernizirati tok praćenja procesa zdravstenih usluga, od dijagnosticiranja do liječenja svih građana sa područja kompletnog Srednjobosanskog kantona, umanjit će papirologiju i ubrzati distribuciju dijagnostičkih nalaza, poboljšati sustav pretrage interne dokumentacije bolnice, te u konačnici unaprijediti kvalitet rada i razmjenu informacija - navodi 'Telemach' u priopćenju za javnost.

Predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije Hajdi Mostić istaknula je kako je spomenuta donacija simbioza onog što ovu kompaniju već 10 godina pokreće, uključujući napredne servise koje pruža i najsuvremenije tehnologije koje uvodi na tržište, uz podršku i posvećenost zajednici i društvu čiji je ponosni član, stavljajući tehnologiju u službu građana.

- Svjesni smo koliko je sektor zdravstva ključan za sve nas, pogotovo u periodu u kojem se trenutno nalazimo, stoga se nadamo da će zdravstenim radnicima KB Travnik posao biti, barem djelomično, olakšan. Odjeli za dijagnostiku, laboratorija, liječničke sobe, sofisticirani medicinski uređaji, administracija, ali i novi objekat koji će služiti za dijagnostiku koristeći tehnologiju magnetne rezonace, bit će uz našu pomoćc, uskoro spojeni u jednu mrežu. Donacija  je znak podrške kao i zahvalnosti svim hrabrim i neumornim zdravstvenim radnicima za sve ono što oni čine za nas - poručila je Mostić.

Kako se nadalje navodi, u zgradu Kantonalne bolnice Telemach će instalirati optičku infrastrukturu, te uvezati sve prostorije koje su bitne za funkcionisanje bolnice, a kao dio projekta Telemach će postaviti i besplatni WIFI servis za sugrađane, posjetitelje i pacijente bolnice na svim prijemnim odjelima i ambulantama u okviru KB Travnik.

- Počašćeni smo ukazanom podrškom kompanije Telemach BiH, koji će zahtjevnu svakodnevnicu osoblja, ali i ostalih korisnika KB Travnik u budućnosti učiniti znatno lakšom. Donacija kompanije Telemach će ubrzati proces dijagnostike i liječenja, što je zdravstvenoj ustanovi izuzetno važno. Posebno se zahvaljujemo i što je Telemach pored ovako vrijedne donacije, odlučio i da nam osigura i uslugu interneta u prostorijama za čekanje, što će sigurno pacijentima ali i njihovim bližnjima pomoći da im vrijeme u bolnici brže i ugodnije prođe - izjavio je prim. dr. Mirsad Granov, direktor JU Bolnica Travnik.

Kompanija Telemach ove godine slavi desetljeće poslovanja u Bosni i Hercegovini i donira sredstva za 10 ustanova u 10 gradova BiH.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17