ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sveučilište u Mostaru

prosvjed_studenti3.jpg

”Ne želimo više šutjeti, želimo svoja prava. Nitko ne poštuje naša prava. Nadam se da će se nakon ovih prosvjeda nešto postići. Želimo razgovarati, borimo se s visokim školarinama i online predavanjima i nije nam lako u ovoj situaciji”, rekla je Lea Galić organizatorica studentskih prosvjeda u Mostaru. No, jučer se, unatoč najavama, pred mostarskim Rektoratom okupilo jako malo studenata za razliku od prvog prosvjeda. Navodno, zbog poštivanja epidemioloških mjera.

”Današnji prosvjedi su isti kao i prošli, s ciljem se borimo za studenska prava. Ne želimo više šutjeti, želimo svoja studenska prava. Mi smo ovdje kako bi podržali i ostale studente da dignu glas, da se pobune i da slobodno djeluju, s obzirom da nitko ne poštuje studenska prava”, ustvrdila je Galić, piše Bljesak.info.

Istaknula je kako vjeruje da će ovi prosvjedi uroditi plodom. Student Dario Hrkać poručio je kako ovaj put traže i rektorovu ostavku. ”Tražimo rektorovu ostavku zbog neodržavanja zahtjeva studenata i diskriminacije studenata po pitanju političkog opredjeljenja, što nas je nazvao politikantima i cijeli prosvjed nazvao politikom”, naglasio je Hrkać.

Mostarski studenti u petak u podne pokrenuli su nove prosvjede zbog provođenja on-line nastave i cijena školarina. Još uvijek traže da im se netko iz vodstva Sveučilišta javi.

Podsjećamo, mostarski studenti traže da se nastava odvija po normalnom modelu, da Sveučilište djeluje transparentnije, da se digitaliziraju referade kao i da se smanje cijene školarina. Iz Rektorata im za sada nije odgovoreno osim što je putem priopćenja poručeno kako je on-line nastava rješenje koje odgovara epidemiološkim mjerama. O visini školarina, nisu se oglašavali.

Sudeći po odzivu studenata ovoga puta, koji se pravda epidemiološkim mjerama, čini se kako su studenti odustali od bunta. Napomenimo, ovoga puta studente nitko nije snimao s terase zgrade Rektorata.

 

izvor: hms

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17