ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Predstavnici Ministarstva obrane u Kiseljaku

1naslovna11.jpg

 Izaslanstvo Ministarstva oružanih snaga BiH, predvođeno zamjenikom ministra, Mijom Krešićem i general-bojnikom Ivicom Jerkićem, zamjenikom načelnika zajedničkog Stožera Oružanih snaga, danas je boravilo u službenoj posjeti vojarni "Mato Lucić Maturica" u Kiseljaku, konkretno 2. pješačkoj bojni 5. brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Nakon obilaska vojarne i razgovora sa zapovjedništvom te  upoznavanja sa vojnom spremnošću pripadnika OSBIH, izaslanstvo je s načelnikom Mladenom Mišurićem - Ramljakom razmatralo mogućnosti poticanja hrvatske mladeži o prijavama u vojsku.  Naime, ubrzo se raspisuje novi natječaj za prijem u Oružane snage u Bosni i Hercegovini stoga se dodatno radi na motivaciji stanovništva.

Uređenje vojarne

Kiseljačka vojarna je u solidnom stanju, ali  uvijek ima prostora za poboljšanje te je Krešić podsjetio na planove o uređenju iste:

"Nova zgrada treba biti stavljena u funkciju, još smo u prvoj fazi jer nas je pandemija koronavirusa usporila u našoj namjeri. Dosadašnje poslove privodimo kraju, a zatim slijedi poboljšanje infrastrukture na značajnom broju lokacija. Naknadno ćemo utvrditi što je kojoj lokacije konkretno potrebno", rekao je Krešić.

Kroz izmjene zakona, već je provedeno povećanje plaća dočasnicima i vojnicima, a Krešić ističe kako su uvjeti jednaki za sve bez obzira na nacionalnost.

"Potrebno je učiniti dodatne napore, ali s druge strane imamo pandemiju koja usporava proces, te gospodarstvu kao cjelini donosi višak radne snage", kaže Krešić.

 Načelnik općine Kiseljak pozdravlja ovu suradnju kao jednu u nizu zajedničkih projekata Općine Kiseljak i OS BiH. 

Suradnja s Općinom

"Razgovarali smo  o suradnji lokalnih odnosno civilnih vlasti s pripadnicima Oružanih snaga BiH koji su stacionirani ovdje u Kiseljaku. Znamo da je kiseljačka vojarna jedna od perspektivnih lokacija sa svojim trajnim smještajem OS  BiH, stoga je u zajedničkom interesu da imamo dobru suradnju. Suradnja se ogleda u zajedničkom djelovanju u slučaju prirodnih nesreća kao  što je aktualna pandemije kada su i OS BiH sudjelovale u dezinfekciji javnih prostora i površine u onoj mjeri u kojoj im je bilo dopušteno," rekao je načelnik Mladen Mišurić - Ramljak te dodao kako Općina Kiseljak nastoji poboljšati uvjete rada OS, tako da svake godine na neki način pomogne u uređenju vojarne.  Ističe i zajedničke projekte  kada je u pitanju infrastruktura, a osim cestovne u planu su odvodnja i završetak ograde oko vojarne. 

Sastanku je nazočila i predsjednica Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda PS BIH Lidija Bradara.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17