ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Bitka za rijeku Ugar

16ee6dceb3a58bdfc9d3f658e96dd692_XL.jpg

Vlašićka rijeka Ugar istinski je dragulj prirode koja, osim što pitkom vodom napaja gotovo sva vlašićka naselja, na dijelu teritorije Federacije BiH svim posjetiocima pruža osvježenje, prelijepe prizore prirode, a za ribare je još jedna od rijetkih nezagađenih i neuništenih planinskih rijeka.

Na početak izvođenja radova na izgradnji MHE Oštrac reagovao je Klub sportskih ribolovaca Travnik, prvo sa izvještajima sa lica mjesta o uništenju dijela korita rijeke Ugar i pored moratorija Parlamenta FBIH o zaustavljanju svih aktivnosti na izgradnji mini hidrocentrala, a onda i zakazivanjem mirnog protesta.

Mirni protest će se održati u srijedu, 30.09.2020. godine, sa početkom u 11:55 sati na lokaciji Tisac kod srušenog mosta na rijeci Ugar.

Svi zainteresovani za ovaj protest više informacija mogu dobiti od predsjednika Upravnog odbora Kluba sportskih ribolovaca Travnik na mobitel +387 61 184 040.

Iz travničkog Kluba mole sve potencijalne učesnike ovog protesta da na protestu poštuju sve propisane mjere Kriznog štaba FBIH u povodu pojave virusa Covid-19, piše travnickivjesnik.ba

Naglašavaju svim zainteresovanima da na protest mogu doći bez ikakvih stranačkih obilježja, a ujedno i mole sve kandidate na predstojećim Lokalnim izborima da ne dolaze na ovaj skup jer se on organizuje isključivo u cilju zaštite rijeke, prirodnih ljepota i društvenog dobra.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17