Ugodno s korisnim

krompir eko gromiljak mirj

     U Kiseljaku i okolici prepoznatljivi kao partijaneri treće životne dobi, članovi Udruge „Eko srce Gromiljak“ čije je sjedište u istoimenom kiseljačkom naselju, pronašli su načina kako u vrijeme epidemije koronovirusa spojiti ugodno s korisnim,  naravno uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Druženje koje se za ovu ekipu umirovljenika pokazalo najboljom terapijom protiv svih bolesti, nije zamrlo ni u vrijeme epidemije. Samo se način druženja, kaže nam predsjednica Udruge Mirjana Barbić, prilagodio vremenu i mjerama zaštite. „Skupimo se mi ovdje kod mene na starom mlinu u Šćitovu i kako nam je lijepo i široko udaljimo se ne po dva već  i po pet metara. Lijepo se opet družimo, a i zapjevamo“, kaže nam Barbić te dodaje kako se njih 30-ak uz druženje prakticiralo i radnu terapiju. „Na dva dunuma zasadili smo krumpir, luk, rajčicu, kukuruz bjelac, grah, krastavac, rajčicu, mahune i još dosta toga,  a ostavili smo prostora i za kasni kupus. Ono što smo zasadili za vrijeme pandemije sad kad su mjere popustile valja okopati. I eto opet povoda za duženje na mlinu“, pojasnila nam je predsjednica Udruge „Eko srce Gromiljak“ . Najveći dio plodova svojeg rada darovat će potrebitima, a dio će se svakako i sami pojesti jer poslije rada u polju ogladni se. Ali se kažu i zapjeva.

Druženje uz pjesmu i rad u prekrasnoj prirodi uz rijeku Fojnicu pokazalo se najboljom mogućom terapijom za partijanere treće životne dobi koji su uz volju pronašli načina kako sačuvati mentalno zdravlje i korisno provesti za većinu stresno vrijeme epidemije koronavirusa.

 

20200528_180653_resized.jpg

20200528_180640_resized.jpg

20200528_180620_resized.jpg

20200528_181631_resized.jpg

 

 

Artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17