ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Fojnica

ck fojnica

U tijeku mjeseca ožujka i travnja, odnosno za vrijeme pandemije koronavirusa, Tim Stožera civilne zaštite općine Fojnica, sačinjen od uposlenika Službe za opću upravu i braniteljsko-invalidsku zaštitu i volontera Crvenog križa Fojnica, svakodnevno je provodio aktivnosti na pomoći stanovništvu na području općine Fojnica.

Tijekom obilaska 27 naseljenih mjesta u Fojnici, aktivisti su posjetili 57 obitelji koje se nalaze na rubu egzistencije.

Pomagali su višečlane obitelji sa djecom, starije osobe, osobe koje same žive, te bolesne osobe.

Svima njima uručeni su paketi sa prehrambenim proizvodima i higijenskim potrepštinama.

Pored paketa koji su uručeni prilikom obilaska socijalno ugroženih obitelji, na području općine Fojnica, podijeljeno je još 60 paketa, osim prehrambenih, riječ je i o paketima sa dječjom hranom, sa odjećom za djecu i odrasle, te higijenskim potrebštinama.

Prehrambeni i higijenski paketi pripremljeni su zahvaljujući donacijama građana općine Fojnica, Kantonalnog i Federalnog CK, bolnice fra Mato Nikolić, te donacijom jednog fojničkog gospodarstvenika koji je želio ostati anoniman, prenosi općinska web stranica.

Zahvaljući fojničkim pekarima, volonteri Crvenog križa su dostavili na adrese 400 kruhova.

Također, tijekom terenskog rada, građanima je podijeljeno oko 600 maski, 250 pari rukavica, 5 paketa higijenskih proizvoda, pelena za odrasle.

Zahvaljujući pomoći Mijata Tuke, vlasnika apoteke Vita, 25 osoba je dobilo besplatno neophodne lijekove, koji su inače skupi i teško dostupni na tržištu.

Od udruženja Fanatikosa primljena je donacija dezinfekcijskih sredstava, koja su također podijeljena, a zahvaljujući udruženju Pomozi.ba podijeljeno je 130 prehrambenih paketa.

Osim pomoći za socijalno ugrožene kategorije stanovništva na području općine Fojnica, Crveni križ Fojnica i Socijalna služba općine Fojnica su u proteklom razdoblju pružali pomoć i osobama kojima su irečene mjere izolacije, stoji u objavi općinske stranice.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17