• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

Globus konfekcija

globus kis

U mnoštvu vijesti o otkazima zbog koronavirusa, lijepa vijest stiže iz tvrtke Globus konfekcija iz Kiseljaka

          Otkazi i nemogućnost isplate plaća kao posljedica zaustavljanja proizvodnje zbog pandemije koronavirusa (Covid 19), vijesti su koje su osim broja umrlih i zaraženih, posljednjih dana preplavile medije i u BiH. Tvrtke u kojima otkaza nema, a plaće se isplaćuju na vrijeme prava su rijetkost u ovim vremenima u kojima se mnogi grčevito bore za goli opstanak.

Pronaći pozitivnu priču u mnoštvu negativnih pomogle su nam radnice Globus konfekcije d.d. Kiseljak. Osim što otkaza u o ovom poduzeću sa 105 zaposlenih nema, radnicima je kao i u posljednjih 17 godina plaća isplaćena na vrijeme, zadnjeg dana u mjesecu. Tako su svoje plaće za ožujak dobili 31. u mjesecu te su s nama odlučile podijeliti u vremenima skoro potpune blokade gospodarstva, ovu iznimno lijepu vijest. Zasluge za nju pripisuju direktorici Michaeli Puljić. „Zaista sam iznenađena što me zovete zbog činjenice da sam kao i proteklih godina radnicima plaću isplatila na vrijeme. Meni je to sasvim normalno, a sa svojim radnicima sudbinu dijelim proteklih 17 godina i ni u ovoj situaciji nisam ni pomislila postupiti drugačije“, kazala nam je Michaela Puljić.

 

IMG-ad7238e59066a39ffd722012d2d0b2c6-V.jpg

 

Direktorica Globus konfekcije d.d. Kiseljak, koja većinu proizvedenog donjeg rublja, pidžama i drugih vrsta odjeće prepoznatljive po iznimnoj kvaliteti,  izvozi na europsko tržište, pojasnila nam je da su i u vremenima pandemije uspjeli organizirati proizvodnju. „Poštujući sve mjere zaštite, od nošenja zaštitne opreme do propisane udaljenosti,  uspijevamo održati proizvodnju, a sve radnice koje imaju malu djecu ili su iz bilo kojeg drugog razloga u strahu od zaraze, smo poštedjeli. Uspjeli smo se organizirati tako da proizvodnja nije stala ali ni izvoz jer je jedan kamion robe ovih dana otišao za Njemačku. Naš način prodaje, kataloški i on line, pokazao se kao ogromna prednosti u ovim vremenima“, pojasnila nam je Michaela Puljić, direktorica Globus konfekcije d.d. Kiseljak,   kiseljačke tvrtke s dugogodišnjom tradicijom šivanja odjeće.

Dok radnici Globusa hvale direktoricu, ona se zahvaljuje lokalnoj zajednici kojoj se našla načina odužiti . „Načelnik Kiseljaka nam je pomogao oko nabavke prvih maski kako bi mogli nastaviti s proizvodnjom. Sad mi šivamo pamučne maske za potrebe općinskih institucija i lokalne zajednice. Svakako bi pohvalila i Civilnu zaštitu općine Kiseljak koja je svakodnevno na terenu i dezinficira prostor pa tako i našu proizvodnu halu“, pojasnila nam je Michaela Puljić, direktorica Globus konfekcije d.d. Kiseljak, svijetlog primjera poslovanja ali i odnosa prema zaposlenima u kriznim vremenima. Primjer je to koji će barem malo uljepšati sumornu  svakodnevnicu kojom dominiraju smrt, bolest ali i otkazi i nemogućnost poslovanja i rada.

AP/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17