ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
MUP KSB

pozar han ivica

Obavještavaju se građani da je u proteklom periodu prijavljeno nekoliko požara, a najčešči su oni koji su uzrokovani paljenjem korova na njivama i drugim površinama, koji nerijetko se prenesu i na šumska područja. Takvi požari obično za posljedicu imaju veliku materijalnu štetu koja se ogleda kroz uništavanje šuma na većim površinama, ali i voćnjaka. Materijalne štete su evidentne i na stambenim i pomoćnim objektima, posebno u ruralnim područjima.

Shodno navedenom, apeliramo na građane da obrate pažnju na paljenje vatre u blizini navedenih područja, a posebno u vrijeme jakog vjetra koji omogućuje brzo širenje požara, što u mnogome otežava njegovo gašenje.

Također, upozoravamo da će službenici policije, u suradnji sa drugim institucijama,  u narednom periodu preduzimati intenzivne mjere i radnje na otkrivanju i sankcioniranju osoba koje paljenjem korova i drugih lako zapaljivih materija u prirodi izazivaju opću opasnost za ljude i imovinu. U Kaznenom zakonom Federacije Bosne i Hercegovine za ovo kazneno djelo  propisana je kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca do 3 godine.

Molimo građane da uvaže naše apele i upozorenja i da se istih pridržavaju, te u slučaju da primjete požare to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici na broj telefona 122, ili vatrogasnoj jedinici na broj 123.

URED KOMESARA 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17