ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

vijecnica projekti

 

Počelo je glasovanje za projekte koji su građani Kiseljaka predložili u okviru projekta “Participativni budžet”. Internet glasovanje je počelo 10.07.2019. godine i traje do 25.07.2019.godine.

Podsjećamo, početkom lipnja, Općina Kiseljak je u suradnji s Udruženjem izbornih zvaničnika u BiH, krenula u projekt ”Participativni budžet-mogućnost učinkovitog angažiranja građana”, koji je podržan sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike.

Cilj navedenog projekta jest da građani daju svoje prijedloge kojima bi određeni segmenti trebali biti poboljšani u općini Kiseljak, odnosno, da građani predlaže i na koncu odluče putem glasovanja koji projekti će se realizirati.

Općina Kiseljak sudjeluje sa 20.000, 00 KM za implementaciju projekta a minimalan iznos jednog projekta je 5.000, 00 KM.

Rok za dostavu projekata je istekao i za nekoliko sati će početi glasovanje. Predstavljanje projekata je u Općini Kiseljak počelo jučer a glasovati možete putem SMS poruka

 

Link za glasanje-->  https://bit.ly/2XE0Cxb 

PREDLOŽENI PROJEKTI:

Rekonstrukcija ograde vanjskog igrališta osnovne škole Lepenica

 PREDLAGAČ: Vladimir Čolić

SAŽETAK PROJEKTA: U naselju Lepenica nema ni jedno izgrađeno igralište ili adekvatno mjesto gdje bi se mogli okupljati najmlađi stanovnici Lepenice. Najbliže igralište se nalazi pored osnovne škole Lepenica. Igralište se koristi za potrebe škole (nastave) te za ljetne turnire. Neophodna bi bila rekonstrukcija ograde na vanjskom igralištu jer je stara dotrajala, što bi svakako bilo korisno za stanovnike pomenutog naselja a također za poboljšanje realizacije nastavnog procesa.

PREDLOŽEN PRORAČUN: 5.000,00 KM

 

  Promocije Kiseljaka kao mjesta ugodnog za život

 PREDLAGAČ: Mr. Sc. Tvrtko Milović

 SAŽETAK PROJEKTA: Promoviranje Kiseljaka u medijima nacionalnim kao mjesta ugodnog života, tolerancije i napretka. Kao mjesto/grad smješten blizu Sarajeva, Kiseljak ima određene komparativne prednosti za život srednje klase. Osim mira i mogućnosti neometanog rasta djece i života obitelji, Kiseljak se razvija u skladnu zajednicu s niskom stopom kriminala i svim potrebnim infrastrukturnim uvjetima za zasnivanje obitelji. Unatoč tome, u BH javnosti to nije prepoznato. Kako bi se to promijenilo, potreban je niz tekstova, članaka i priloga koji afirmativno tematiziraju razvoj Kiseljaka.

 PREDLOŽEN PRORAČUN: 5.000,00 KM

 

 „Ptice našeg parka“

 PREDLAGAČ: Mirjana Medić i ekološka sekcija srednje škole

 SAŽETAK PROJEKTA: Ekološka sekcija predlaže projekt u kojem bi sudjelovali učenici Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak, a projekt sadrži sljedeće: prikupljanje informacija o pticama koje obitavaju u gradskom parku; prikupljanje informacija o pticama koje borave na rijeci Lepenici; prikupljanje informacija o pticama selicama; idejna rješenja kućica – hranilica za ptice; nabava materijala za izradu; priprema za izadu panoa o karakteristikama odabranih ptica; izrada kućica i odgovarajućih stupova; popratni katalog; promotivni materijal; radionica za učenike osnovnih škola.

PREDLOŽEN PRORAČUN: 5.000,00 KM
- Nabavka učeničkih ormarića za OŠ “Kiseljak”

Nabavka učeničkih ormarića za OŠ “Kiseljak”

 PREDLAGAČ: Vitka Grgić

 SAŽETAK PROJEKTA: Najveći zdravstveni problem povezan s nepovoljnim utjecajem školskih torbi je bol u vratnoj kralježnici i donjem dijelu leđa, što može dovesti do trajne deformacije kralježnice. Bolesti kralježnice su jedan od najčešćih uzroka smanjenja radne sposobnosti koji stvara veliko ekonomsko, društveno i emocionalno opterećenje za pojedinca i društvo u cjelini. Rješenje svih navedenih problema vidimo u nabavci i ugradnji učeniĉkih ormarića, najprije za 208 učenika od VI. do IX. razreda. Za učenike od I. do V. razreda projekt bismo pokušali realizirati u suradnji s roditeljima i lokalnom zajednicom. Ormariće za 208 učenika bismo postavili u školskom holu i hodniku.

 PREDLOŽEN PRORAČUN: 7.185,00 KM

 

 Asfaltiranje i natkrivanje školskog parking mjesta kod OŠ Brestovsko

PREDLAGAČ: Ana Laštro

SAŽETAK PROJEKTA: Asfaltiranje i natkrivanje školskog parking mjesta, koji će omogućiti da zaposleni, roditelji čija djeca pohađaju nastavu u našoj školi, kao i članovi Kulturno umjetničkog društva Brestovsko i njihovi gosti, ubuduće na jednostavniji i sigurniji način realiziraju svoje svakodnevne potrebe. Novi parking bit će rješenje za našu školu, s obzirom na broj roditelja koji dolaze po djecu, ali i širu lokalnu zajednicu jer će pristup školi, ambulanti, pošti i KUD-biti lakši. Natkrivanje parking mjesta namijenjeno je za sprječavanje štetnosti prilikom vremenskih neprilika (kiša, snijeg, tuča, jako sunce i sl.) Površina parkinga iznosi 24m x 50 m = 1200 m2

 PREDLOŽEN PRORAČUN: 5 000 KM

 

Opremanje kabineta za strukovnu nastavu,

PREDLAGAČ: Lana Stanić

 SAŽETAK PROJEKTA: Ovaj projekat je namjenjen nabavki opreme za zdravstveni kabinet u SSŠ “Fojnica” u Kiseljaku potrebnim materijalom kao što je umjetna ruka, model torza, model kostura, tlakomjer, te lancete za praktičnu nastavu.

 PREDLOŽEN PRORAČUN: 4.975,00 KM

 

 Dječji ljetni kamp 2019

PREDLAGAČ: Kristina Josipović

 SAŽETAK PROJEKTA: Omogućiti djeci da svoje slobodno vrijeme provedu zabavno i kreativno u društvu vršnjaka, pod vodstvom stručnjaka u ljetnom kampu “Čarobni svijet 2019”, koji će se održati u podastinju na otvorenom u sklopu planinske kuće. Kamp traje 10 dana i po djetetu košta 150,00 KM.

PREDLOŽEN PRORAČUN: 1.000,00 KM

 Igralište za djecu u naselju Gomionica

PREDLAGAČ: Asmer Japaur

 SAŽETAK PROJEKTA: U naselju Gomionica, u kojem živi preko 400 stanovnika, ne postoji ni jedno igralište za djecu. U naselju postoji parcela na kojoj bi se mogao napraviti mini zabavni park koji bi bio koristan za zajednicu i donjeo neopisivu sreču najmlađima.

Predoženi proračun: 5.000,00 KM

 

 Teren za odbojku na pijesku

 PREDLAGAČ: Ana Duno

 SAŽETAK PROJEKTA: Teren za odbojku na pijesku bi uveliko učinio našu sredinu primamljivom. Bilo bi to mjesto okupljanja mladih, gdje bi se zabavili uz sport i rekreaciju. Mjesto izgradnje Osnovna škola Kiseljak, 

Prijedlog proračuna: 5 000 KM
 

artinfo.ba

 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17