ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

vranduk poplava

U mjestu Koprivna kod Vranduka danas je u poslijepodnevnim satima uslijed posljedica nevremena obustavljen promet na dijelu alternativnog puta koji je bio u funkciji zbog radova u tunelu Vranduk.
Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom, gradom i grmljavinom pogodilo je danas područje Zenice, a osim materijalne štete na poljoprivrednim dobrima u selima okolo Zenice, došlo je i do totalne obustave prometa na dijelu alternativnog puta mjestu Ponirak u Vranduku.

Naime, uslijed obilne kiše došlo je do pokretanja klizišta, a veća količina zemlje i kamenja je završila na cesti zbog čega je obustavljeno odvijanje saobraćaja.
Policija je na mjestu događaja te se očekuje mehanizacija koja će očistiti nanose sa ceste i omogućiti nesmetano odvijanje prometa.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je otvoreno pismo nakon višemjesečnog prometnog kaosa zbog rekonstrukcije tunela Vranduk, ali i mostova IV i Bosna V te najave obnove tunela Crnaja na putu prema jugu BiH i moru.
Zvizdić na početku ističe da je kaos izazvan nestručno organizovanom rekonstrukcijom bez adekvatnih i pravovremeno uređenih alternativnih pravaca, a sada iz JP Ceste Federacije BiH, po istoj matrici najavljuju obnovu tunela Crnaja koji se nalazi na vrlo frekventnoj dionici M-17.

0
0
0
s2sdefault
  • ecos 5
  • mix pelet

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17