• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

partijanerice 1

 

Njihove zabave liječnici preporučuju umjesto terapije

Okupljaju se skoro svakog vikenda, partijaju uz glazbu, zajedno putuju. One su partiijanerice treće životne dobi koje svojim primjerom potvrđuju da su smijeh i druženje lijek te nije nikakvo čudo da mnogi liječnici upravo njihove fešte "propisiju" kao terapiju u liječenju usamljenosti ali i prevenciji nastanka niza bolesti.

 

partijanerice 4

 

Skupinu partijanerica predvodi Mirjana Barbić, predsjednica Udruge "Eko srce Gromiljak" čije je sjedište u kiseljačkom naselju Gromiljak. Poboljšanje kvalitete življenja osoba treće životne dobi jedna je od misija udruge osnovane primarno s ciljem zaštite okoliša.

"Željeli smo oživjeti druženja i tako smo počeli zajedno slaviti rođendane, imendane ali i okupljati se zbog različitih drugih povoda. Tako je sve krenulo, a sad već skoro da nema vikenda da ne feštamo uz glazbu. Čim nemamo ništa u planu svi zovu i pitaju gdje smo ovog vikenda", kaže nam Barbićeva.

 

partijanerice 3

 

Njihove fešte naravno nisu rezervirane samo za dame. Otvorene su za sve koju uz glazbu i druženje žele odmor od svakodnevnih obveza i životnih briga. Među njima je i Miroslav Oroz, Kiseljačanin koji se nakon desetljeća rada u Njemačkoj vratio u rodni Kiseljak i uživa u trećoj životnoj dobi. Posljednjoj fešti upravo je on bio domaćin.

"I mene svi lijepo ugoste pa sam i ja htio sa suprugom ugostiti društvo. Uživam u ovim zabavama koje nigdje na svijetu nema jer nigdje vam ni ne može biti lijepo kao u rodnom kraju", kaže nam Miroslav Oroz.

Umjesto manikure i šminke, partijanerice iz Kiseljaka više vremena posvećuju pripremanju bogate trpeze na kojoj na njihovim zabavama ništa ne nedostaje. No, stignu se one i urediti, kako i dolikuje damama. Na zajedničkim putovanjima rado im se pridružuju mnogi drugi jer znaju da su uz njih ugodno i veselo putovanje garantirani.

 

partijanerice 2

 

"Putujemo po Hrvatskoj, išli smo u Rim, imamo još planova. S nama putuju ljudi svih dobnih skupina jer znaju da je s nama najljepše", kaže nam Barbićeva.

Čim završi jedno putovanje ili fešta, počinju pripreme za drugu zabavu ili putovanje. I tako je stalno, o problemima i bolestima, o životnim gubitcima i tragedijama ne stignu previše razmišljati jer ionako ih ne mogu promijeniti. One jednostavno zasluženo uživaju pokazajući da treća životna dob može biti itekako lijepo razdoblje u čovjekovu životu.

 

artinfo.ba/ap

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17