ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

klisura vijece

 Jesu li životi  mogli biti spašeni boljom prevencijom, jedno od pitanja upućeno PS Kiseljak na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća

Teška prometna nesreća u kojoj je na uskrsni ponedjeljak u Kiseljaku smrtno stradalo dvoje 19-godišnjaka, mnoge je, ne samo obitelji stradalih, natjerala na razmišljanje je li se nesreća mogla izbjeći. Među ostalim i prikladnim kažnjavanjem vozača koji bi policiji morali biti poznati po brzoj vožnji. Pitanje je li boljom prevencijom mogla biti izbjegnuta tragedija, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Kiseljak Nijazu Klisuri, načelniku Policijske stanice Kiseljak postavio je vijećnik Marinko Ilijašević. Klisura koji je vijećnicima predstavio Izvješće o radu PS Kiseljak u prošloj godini naveo je pak više aktivnosti koje su po njemu, poboljšale stanje sigurnosti na cestama.

„Nesreća o kojoj govorite dogodila se u četiri sata ujutro. Naša patrola u to vrijeme nije ni mogla biti na cesti. Čak se sve rjeđe mogu vidjeli policijske patrole na cestama jer brzu vožnju i ostale prekršaje evidentiramo stacionarnim i pokretnim radarima kao i kamerama pomoću kojih dobivamo podatke o neregistriranim vozilima“, odgovor je načelnika PS Kiseljak. Prema izvješću u prošloj godini, na području općine Kiseljak dogodilo se 300 prometnih nezgoda, 151 manje nego u 2017.
No, bez obzira na statistiku koja pokazuje trend smanjenja prometnih nezgoda, policija očito nije u stanju ili ne želi stati u kraj onima koji vole stisnuti papučicu gasa, a zbog kojih se mnogi Kiseljačani osjećaju nesigurno u svojim dvorištima i na ulici. Na neprimjereno brzu vožnju peticijom su prije godinu dana upozoravali žitelji Ulice Kraljice Mira. No, ništa se nije promijenilo.

Za razliku od mještana koji i dalje brinu zbog brze vožnja koju prakticiraju uglavnom iste i svima poznate osobe, policija negira da brze vožnje na navedenom području ima. „Naše su patrole bile u ovoj ulici nakon peticije i nisu uočile slučajeve prebrze vožnje na koju su se stanovnici ovog dijela Kiseljaka žalili“, poručio je Nijaz Klisura, načelnik PS Kiseljak. „Ja vas molim da obratite pažnju na ovaj problem kako nam mladi opet ne bi ginulu“, poručio je vijećnik Ilijašević. Bez obzira na policijska izvješća, Kiseljak kao i ostale sredine ima svoje „trkače“ na cestama, uglavnom mlade kojima se konstanto „gleda kroz prste“ zbog brze vožnje. Dio takvih slučajeva nažalost često završava nesrećama sa smrtnim posljedicama. Jesu li se mogle spriječiti preventivno, oštrijom kaznenom politikom, pitanje je na koje su čelnici PS Kiseljak izbjegli konkretan odgovor.

Artinf.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17