jozo-milicevic-nestao

Skoro 20 dana traje potraga za Jozom Miličevićem (1930.) iz Kiseljaka koji je zadnji put viđen krajem srpnja. Miličevićev nestanak prijavila je njegova obitelj nakon što ga nitko od susjeda iz naselja Donja Borina kao ni članova obitelji nije vidio danima. Miličević je živio sam, a Kiseljačani ga pamte po drvenoj i plastičnoj ambalaži koju je skupljao iz njemu znanih razloga te štapu i košobranu koje je gotovo uvijek nosio sa sobom. Za nestalog starca mnogi kažu da je bio „osobenjak“, što bi moglo značiti i da pati od neke duševne bolesti ili psihičkog poremećaja. U policiji takvih saznanja nemaju. Liječnička dokumentacija o Miličevićevim navodnim psihičkim oboljenjima ne postoji niti postoji bilo kakvo saznanje da bi nestali starac moga dići ruku na sebe ili da postoji netko tko bi imao motiva ubiti ga.

Precizna informacija o tomu kad je viđen u ovom je trenutku najdragocjenija policiji na terenu, potvrdio nam je Josip Grubešić, zamjenik zapovjednika Policijske stanice Kiseljak koji je u srijedu s pripadnicima jedinice za podršku MUP-a Srednjobosanske županije i Odjela krim policije Policijske uprave Kiseljak tragao za nestalim Miličevićem u šumama iznad naselja Donja Borina i kuće u kojoj je Miličević živio.

"Nama se ljudi javljaju s informacijama da su ga nekad negdje vidjeli, ali preciznih podataka kada točno nitko nema. Mi smo ranijih dana pretražili teren na putu od Kiseljaka prema Kreševu na lokalitetu zvanom Dera jer smo imali saznanja da je posljednji put viđen na tom području. Prije toga pretresena je i kuća nestalog u kojoj nisu nađeni nikakvi tragovi nasilja ni počinjenja krivičnog djela. Danas pretražujemo teren u Donjoj Borini, iznad Miličevićeve kuće", kazao nam je Grubešić koji ističe da se potraga nastavlja sve dok ne pronađu nestalog starca.

Svaki pronađeni trag, štap, kišobran ili predmet kojeg je imao sa sobom, policiji su dragocjeni u rješavanju slučaja nestanka Joze Miličevića. Nada da bi starac mogao biti negdje živ i zdrav također postoji. Radi bržeg pronalaska nestalog te šireg područja koje policija planira pretražiti, MUP Srednjobosanske županije objavio je njegovu fotografiju na službenoj internet stranici, poslao je medijima te uputio poziv građanima i članovima različitih udruženja, lovcima ili planinarima, da im pomognu u potrazi. Saznanja o Jozi Miličeviću mogu se prijaviti na brojeve telefona: 122 ili u Policijsku stanicu Kiseljak na 030 879-150.

(artinfo.ba/ap)

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17