kajak-u-kiseljaku-1

Kiseljačani bi uskoro na vrlo originalan način mogli zaobići prometne gužve koje su u ovom mjestu svakodnevica, naročito u popodnevnim satima, u vrijeme povratka s posla. Čekajući rješenje po žalbama vlasnika parcela uz mini obilaznici koja bi barem malo trebala rasteretiti promet kroz središte Kiseljaka, prometna gužva mogla bi se izbjeći vožnjom kajacima, od hotela "Dalmacija" do mosta na rijeci Lepenici u samom središtu Kiseljaka.

Iako će mnogi pomisliti kako je riječ o šali, o kajacima na rijeci Lepenici ozbiljno se razmišlja. Potvrdio nam je to Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak. A kajaci bi, po njegovim riječima, zaplovili uz šetnicu u gradskome parku u duljini od oko pola kilometra čije je uređenje u tijeku.

kajak-u-kiseljaku-2

"Trenutačno podižemo potporni kameni zid uz rijeku. Nasut ćemo postojeću šeticu i postavit klupe. Projekt je vrijedan 100 tisuća maraka, a veći dio sredstava, oko dvije trećine, osigurala je općina Kiseljak iz svojega Proračuna. Ostatak smo dobili od Ministarstva poljoprivrde, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanske županije", pojašnjava načelnik Kiseljaka.

Kajaci na rijeci Lepenici vratili bi Kiseljaku barem dio nekadašnjeg imidža turističkog mjesta. Dok ne zaplove, ekskluzivno pravo uživanja u vodama rijeke imaju patke koje su prirodan ukras Kiseljaka.

(artinfo.ba/ap)

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17