ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine početkom koloovza donijelo je odluku da se Košarkaškom savezu BiH odobre sredstva u iznosu od 100.000 KM za natjecanja i aktivnosti.
Nakon provedbenih procedura, ta sredstva su u srijedu,12. koloovza, putem Trezora BiH uplaćena na račun Košarkaškog saveza BIH, priopćeno je danas iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Sredstva po toj odluci su uplaćena i Olimpijskom odboru BiH 100.000 KM, Specijalnoj olimpijadi BiH 25.000 KM, Klubu za sport i rekreaciju “Stens” 40.000 KM i Međunarodnom rukometnom turniru šampiona Doboj 40.000 KM.

Vijeće ministara BiH je objavilo današnje priopćenje zbog netočnih navoda i izjava o uplati sredstava Košarkaškom savezu BiH.

“Osiguran je novac za kotizaciju nakon što su nam, nakon jučerašnje pobjede nad Njemačkom, predstavnici FIBA-e zaprijetili izbacivanjem, ako ne uplatimo taj novac. Novac za kotizaciju su osigurali ljudi iz Viteza, odnosno kompanija FIS Vitez, tako da će naši mladi košarkaši moći igrati večeras polufinale protiv Španjolske”, rekao je jutros Harun Mahmutović, generalni tajnik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Ako je informacija koja je saopćena iz Vijeća ministara BiH tačna, a očito jeste, postavlja se pitanje zašto je Mahmutović lagao da nema sredstava za uplatu kotizacije.


im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17