logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

10°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

U Mostaru odigrana prva utakmica američkog nogometa

americki nogomet

Ovoga vikenda Mostar je bio mjesto jednog zanimljivog susreta. Riječ je o egzibicijskim utakmicama američkog nogometa između Sarajevo Spartansa i Dubrovnik Sharksa, piše Hrvatski Medijski Servis.

Jučer tijekom dana igralo se nekoliko utakmica flag i tackle footballa, koje su igrale različite generacije ovih klubova, od podmlatka do onih nešto starijih. Riječ je o nešto drugačijoj utakmici od onih pravih utakmica američkog nogometa, da tako kažemo, jer je je flag i tackle nogomet bez jakih udaraca i startova.

Na tribinama se okupio, nažalost ne veliki broj, ljubitelja ovog sporta koji je u Bosni i Hercegovini sve popularniji. Inače, američki nogomet, iako ima sve više obožavatelja i na našem području, još uvijek je dosta nepoznat u BiH i susjednim zemljama. Najčešći izgovor za negledanje ovog sporta, kaže većina ljudi sa kojima smo razgovarali, je to što ne znaju pravila igre.

Sarajevo Spartansi su jedan od tri kluba koji, kada je o ovom sportu riječ, postoje u Bosni i Hercegovini i jedini su koji se ovim sportom u BiH bave ozbiljnije. Natječu se i u CEFL ligi, odnosno ligi u kojoj igraju klubovi iz regije. Osim njih tu su i klubovi Tuzla Saltminer i Lavovi iz Bijeljine.

U Hrvatskoj je američki nogomet nešto poznatiji sport i tamo se već izvjesno vrijeme igraju i turniri.

Američki nogomet jedan je od najpopularniji sportova u svijetu. Svake godine prijenos Super bowla, finala lige, gledaju milijuni ljudi. 30 sekundi reklame tijekom prijenosa košta nekoliko milijuna dolara, a pojedini ovaj show gledaju samo zbog novih i zanimljivih reklama. Na grickalice koje se pojedu tijekom prijenosa gledatelji potroše više od milijarde dolara. Nekima je, ipak, najinteresantniji half time show, odnosno poluvrijeme, tijekom kojeg nastupaju najveće svjetske zvijezde. Ove godine u half time showu nastupila je Lady Gaga. /HMS/

artinfo.ba | preuzeto s portala hms.ba

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17