logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

20°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

Košarkaški spektakl u Kiseljaku: Međunarodni uskrsni turnir okupio tri bivša europska prvaka

kosarkaski turnir finale

Pobjednički pokal otišao u Split, Kiseljačani drugi!

Košarka se u velikom stilu vratila na sportsku scenu Kiseljaka potvrđujući da sav uloženi trud i rad entuzijasta i zaljubljenika u ovoj sport u Kiseljaku, a naravno i igrača, nije bio uzaludan. Potvrdio je to i ovog vikenda održani, drugi po redu, Uskrsni međunarodni turnir čiji je organizator i domaćin bio KK Kiseljak. Uz domaćine, na turniru su sudjelovale i ekipe HKK Široki Brijeg, KK Bosna Sarajevo, OKK Spars Sarajevo, KK Split i KK Cibona iz Zagreba.

Nakon što su napravili čudo pobjedivši u polufinalu bivšeg europskog prvaka zagrebačku Cibonu, kiseljački košarkaši, uz potporu domaće publike, u finalu su snage odmjerili su KK Split. Splićani su se za pobjedu izborili tek u posljednim minutama susreta koji je završen rezultatom 61:53. Pokal za drugo mjesto zasluženo je ostao u Kiseljaku dok su treći bili košarkaši zagrebačke Cibone. Najbolji igrač turnira je Damjan Škoro, košarkaš Kiseljaka. Među domaćim igračima igrom su se istaknuli i Almas Oruč, Ivan Kuliš i Ivano Oroz dok su se iz pobjedničke ekipe KK Split među najbolje igrače plasirali Duje Zebić i Matej Cikojević.

Medalje prvoplasiranim ekipama podijelio je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kiseljak koja je podržala ovaj događaj, zajedno s brojnim sponzorima, uglavnom privatnim poduzećima s područja ove općine. Ni potpora s tribina nije izostala, te, iako je pobjednički pokal otišao u Split, za domaću publiku pobjednici turnira su Kiseljačani.

"Potpora navijača bila je izvanredna kao i igra naših košarkaša koji su ostvarili očigledan napredak. Iako je iza nas tek drugi po redu Uskrsni turnir, napravili smo veliki iskorak u organizaciji i kvaliteti igre. Cjelokupno ozračje bilo je izvanredno", kazao nam je Želimir Kuliš, član Uprave KK Kiseljak, kluba koji se trenutačno natječe u županijskom rangu natjecanja.

Sudeći prema pokazanoj kvaliteti igre, kiseljački su košarkaši, zasluženo, pred ulaskom u viši rang natjecanja.

Stručnu ocjenu događaja, a posebno iznimnih rezultata domaćih košarkaša dao nam je Romeo Bilinovac, potpredsjednik Košarkaškog saveza Herceg Bosne.

"Turnir je izuzetno kvalitetan i odlično organiziran. Potvrđuje to i činjenica da na njemu sudjeluju tri bivša europska prva. Osim kvalitetnog događaja ne mogu ne primjetiti ogroman napredak KK Kiseljak za kojeg se nadam da će ponovno biti dio Saveza HB", kazao je Bilinovac uz iskrene čestitke domaćinima i organizatorima te sudionicima pravog košarkaškog spektakla koji se ovog vikenda dogodio u Kiseljaku.

Utakmica za prvo mjesto:

Utakmica za treće mjesto:

artinfo.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17