logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

20°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

Galić: “U Turskoj imamo odlične uvjete, Musemić je donio pozitivne promjene..”

galic-trening

Kao i mnogi timovi Premijer lige BiH, nogometni klub Mladost DK se za nastavak sezone priprema van Bh. granica. Mladost se trenutno nalazi u Turskoj, točnije u Antaliji, gdje su već odigrali i nekoliko pripremnih utakmica. Za portal fudbal-manija.com govorio je jedan od najboljih iz ekipe koju vodi Husref Musemić, Marin Galić..

Galić je u razgovoru za spomenuti portal otkrio kakvi su ih uvjeti zatekli u Turskoj, te kako je zadovoljan odrađenim pripremama, do sada..

“Pa sigurno da mogu biti zadovoljan, najvažnije je sada da treniram i da nema ozljeda. Nadam se da će tako biti i u nastavku priprema. Atmosfera je odlična, u Antaliji imamo super uslove za rad. Hotel, tereni i vrijeme je odlično i odmah svi imamo veću motivaciju..” – izjavio je Galić, te dodao..

“Mislim da će pojačanja, koja su stigla na zimu, podići nivo naše igre na jednu veću razinu..”


Nakon odlaska Ibre Rahimića, na klupu Mladosti Doboj Kakanj stigao je Husref Musemić, veliki poznavatelj nogometa u Bosni i Hercegovini..

Mladost je u Turskoj odigrala dvije pripremne utakmice, u kojima su slavili, i prema viđenom, nogometaši su odlično usvojili ono što je od njih trener Musemić tražio..

“Trener Musemić od nas traži da taktički i trkački dio odradimo najbolje što možemo, da budemo odgovorni i imamo disciplinu u igri i da pokušamo naše individualne greške svesti na minimum. Nadam se da ćemo u tome uspjeti, a to ćemo tek vidjeti kad krene liga i kad počne borba za bodove, koliko smo u tome napredovali..”

fudbal-manija.com

 

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17