logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

20°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

Svi na planine: Do kraja tjedna svi skijaški centri u SBŽ bit će otvoreni

ski centar

Zimska sezona na planinama u Srednjobosanskoj županiji otvorena je krajem prosinca, a iz Turističke zajednice SBŽ-a za sada su zadovoljni odzivom gostiju te se nadaju da će uz dosta snijega posjeta skijalištima rasti iz dana u dan.

U razgovoru za Klix.ba direktor Turističke zajednice SBŽ Miroslav Matošević je kazao kako je zimska sezona otvorena tradicionalnim Šankanjem na Vlašiću te da su tada oboreni svi rekordi posjećenosti.

"Mislim da je Vlašić broj jedan po pitanju ski-openinga, ali sezona će zavisiti od količine snijega. Naša poduzeća koja upravljaju vertikalnim transportom prije Nove godine su zasnježila staze, tako da smo skijašku sezonu otvorili 31. prosinca kada je najveći broj gostiju pristizao na Vlašić. Posao nam je olakšao i snijeg koji je pao i koji će, nadamo se, nastaviti padati tokom zimske sezone", izjavio je Matošević.

U posljednjih desetak godina Vlašić je prepun gostiju u razdoblju od 28. prosinca do 23. siječnja, a prema informacijama iz Turističkog informativnog centra u tijeku je smjena gostiju koji su na bh. planini boravili tijekom novogodišnjih praznika.

Osim građana Bosne i Hercegovine Vlašić je privlačan i susjedima iz Zadra, Splita i Dubrovnika, ali i drugih zemalja Europe.

"Sezona je veoma dobra, a do 10. siječnja ćemo sumirati rezultate. Mislimo da neće biti otkazivanja rezervacija jer ima dovoljno snijega. Staze su spremne i u funkciji, a smještaji u dva hotela u potpunosti su popunjeni do 31. siječnja", dodao je Matošević.

Ski-staza na Rostovu je otvorena 30. prosinca, a jučer su u funkciju puštene i staze Brusnica na Vranici i Pridolci kod Busovače.

U ponedjeljak su na Vlašiću bila popunjena sva parking mjesta. Matošević ističe kako je marketing preko društvenih mreža proteklih godina rezultirao odličnim poslovanjem.

"Preko društvenih mreža radimo na promociji svih skijaških centara. Odradili smo i sedam promotivnih videomaterijala za svaki ski-centar, a naše ciljane grupe su gosti iz Slovenije, Hrvatske i Srbije", zaključio je Matošević.

Do kraja tjedna u Srednjobosanskoj županiji trebalo bi da budu otvorena još tri ski-centra i to Raduša, Ranča i Busovačka planina. Sve informacije o stazama i stanju na planinama moguće je pročitati u dnevnim izvještajima na Ski Srednja Bosna.

ap|artinfo.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17