logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Vitežanke U Najužoj Konkurenciji Za Izbor Bh. Sportašica 2018.

izbor najboljih sportista 2018 bih

Karatist Ivan Klepić, nogometaš Edin Džeko i atletičar Mesud Pezer u najužoj su konkurenciji za nagradu za najboljeg sportaša Bosne i Hercegovine u 2018. godini.

Stručni žiri 18. Izbora najboljeg sportaša BiH skratio je sve liste nominiranih na trećoj sjednici održanoj u Banjoj Luci, u zgradi “Nezavisnih novina”, koje su, uz Radio-televiziju BiH, organizatori ove tradicionalne manifestacije.

U najužoj konkurenciji za najbolju sportašicu su Ivona Ćavar (karate), Larisa Cerić (judo) i Marica Gajić (košarka).

Žiri je na zasjedanju u Banjoj Luci analizirao i reducirao listu u kategoriji za najbolju ekipu a u užoj konkurenciji su ženska košarkaška reprezentacija BiH, teniska Davis kup reprezentacija BiH i nogometna reprezentacija BiH.

Nagradu za najboljeg trenera ponijet će neko od sljedećih trenerskih imena, Robert Prosinečki (nogomet), Blaž Slišković (nogomet) ili Branislav Crnogorac (judo).

Posljednju sjednicu stručni žiri, kojeg i ovoga puta čine istaknuta sportska imena, sportski radnici i predstavnici medija, a kojim predsjeda Mirza Teletović, održat će se 17. prosinca u Sarajevu.

Lista kandidata za nagradu za najperspektivniju sportašicu također je skraćena, a užem izboru su Dora Ćosić (stolni tenis), Jovana Ilić (rukomet), Mila Petrović (džudo), Mirnesa Bektaš (karate), Emina Pašukan (plivanje), Maja Tadić (alpsko skijanje).

Za nagradu za najperspektivnijeg sportaša konkuriraju Maid Redžić (atletika), Božidar Vučurević (judo), Nedžad Husić (taekwondo), Maksim Avramović (karate), Dražen Petrović (tenis) i Sanjin Pehlivanović (bilijar).

I ovaj put smo detaljno analizirali sve nominacije i reducirali sve liste. Ima mnogo sportaša, ekipa i sportskih radnika koji zaslužuju priznanje za rezultate, rad i napore koje ulažu da bi bh. sport bio sve bolji i uspješniji ali nažalost ne možemo sve da nagradimo. Svi kandidati koji su ostali u užoj konkurenciji su to bez sumnje zaslužili, kazao je Jasmin Mrkonja, proslavljeni bh. rukometaš i potpredsjednik žirija.

“Nezavisne novine” i Radio televizija BiH, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH već 18. godinu zaredom organiziraju Izbor najboljeg sportaša BiH, najrelevantniju manifestaciju ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija a osim spomenutih tu su još nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej – sportski uzor, nagrada za najboljeg sportaša u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike o kojoj će odlučiti posjetitelji portala www.nezavisne.com.

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportaša BiH u 2018. godini bit će održana 17. prosinca u Kongresnoj dvorani hotela “Holiday” u Sarajevu s početkom u 20 sati, uz izravan TV prijenos na BHT1.

(Nezavisne novine)

artinfo.ba | preuzeto s portala radiovitez.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17