logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

VEČERAS PLAVA NOĆ: 70. GODINA POSTOJANJA NOGOMETNOG KLUBA “BUSOVAČA”

plava noc

Nogometni klub “Busovača” večeras obilježava 70. godišnjicu postojanja i uspješnog rada. Organizirana je velika zabava i večera u ugodnom ambijentu hotela Tisa u Busovači u 19 sati. Goste, članove i prijatelje kluba zabavljat će Innuendo bend. I vi možete biti dio ove velike zabave ako kupite ulaznicu po cijeni od 40,00 KM koja uključuje bogatu večeru i piće.

Ulaznice se mogu kupiti u restoranu Venecija, pekari Krišto i pivnici Beer Bar. Također, ulaznice se mogu kupiti i kod tajnika kluba (Marko Ljubos) na broj tel. 063/510-208 te na samom ulazu u hotel prije početka večere koja ima i donatorski karakter, budući da će sav prihoda od ulaznica biti usmjeren u razvoj omladinskih kategorija kluba, prenosi Radio Busovača.

Busovljaci će ugostiti HŠK Zrinjski iz Mostara i Nogometnu reprezentaciju hrvatskih svećenika

Prijateljska utakmica između nogometaša Nogometnog kluba “Busovača” i bh. prvaka – Hrvatski športski klub “Zrinjski” iz Mostara bit će odigrana s početkom u 16 sati na gradskom stadionu Busovača. Prije ove utakmice utakmice, s početkom u 14 sati, bit će odigrana i utakmica u kojoj će snage odmjeriti Veterani Nogometnog kluba “Busovača” i Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika.

70 godina uspjeha i ponosa…

Kako su kroničari zabilježili, prva prava-pravcata nogometna lopta doskakutala je u drevnoj čaršiji pod Busovačkom planinom 192. godine. Jedan takav mali okrugli kožni rekvizit je kupila i grupa mladih Busovljana u knjižari “Franjo Lipski” u Travniku. Međutim, rođendan organiziranog nogometa u Busovači bio je tek 1934. godine osnivanjem FK Tisovac. Ilustracije radi, prva nogometna lopta donesena je u BiH 1903. godine, a nogomet po pravilima se počeo igrati u Sarajevu 1908. godine. U nama susjednoj Zenici 1912. godine. Ipak, puni procvat nogomet u Busovači doživljava 1948. godine osnivanjem FK Jedinstvo, koji ubrzo postaje divan cvijet koji ne vene.
U ovom sportskom kolektivnu adekvatnog imena počele su među mladima da zrače najljepše ljudske vrline, sportski duh i jedinstvo. Poslije nekog vremena ponovo je aktiviran bio i FK Tisovac. Grupa entuzijasta na čelu s Kasimom Hajderevićem u Kaćunima formira FK Prvi Maj. Veliku pažnju su čitav niz godina privlačiće i Radničke sportske igre, čiji je najpopularniji dio bio upravo nogomet.

Istina, igra Jedinstva je bila karakteristična po velikim oscilacijama što nije mimoilazilo ni znatno veće i moćnije nogometne kolektive.

Ipak, svijetlih trenutaka je bilo znatno više. Jedinstvo je s vremenom postalo busovačko mezimče. Njegove dresove nosili su mnogi vrsni nogometaši, od kojih su neki bili zreli i za viši rang natjecanja. Imalo je Jedinstvo i niz generacija kvalitetnih podmladaka, svoje vatrene navijače, svoje ljute rivale iz susjednih općina.

Mnogi timovi su rado dolazili u Busovaču, poznatu po specijalitetima s roštilja, janjetini s panja, ali i po svojoj poznatoj gostoljubivosti.

Tijekom 1991. godine Jedinstvo mijenja ime u Busovaču i klub se od tada službeno zove Nogometni klub “Busovača”. Godine 1997. godine navršilo se punih 50 godina od kako je Busovača osnovana. U svom skoro poluvjekovnom djelovanju ima čime da se podiči i na što da se osvrne. Uspjesi kluba nastavili su se i tijekom novog tisućljeća, a klub danas izrazito uspješno i kvalitetno radi u svim dobnim selekcijama.

artinfo.ba | preuzeto s portala nasatv.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

SPORT

Sjajna Hrvatska prohujala kroz Munchen, na redu je Köln

Hrvatski rukometaši upisali su još jed

I U DRUGOM VELESLALOMU ANDREA KOMŠIĆ ČETVRTA

Andrea Komšić jučer je vozila još jeda

KISELJAČANIN NA PRIPREMAMA SA ČELIKOM !

Nogometaši zeničkog Čelika trenutno su

NOVI PORAZ ZRINJSKOG, 10 POENA MILIČEVIĆA

  Košarkaši Zrinjskog upisali su novi p

KAUBOJI PO POBJEDU NAD AKTUALNIM PRVAKOM EUROPE!

Pred hrvatskom rukometnom reprezentaci

NOVO ČETVRTO MJESTO ZA ANDREU KOMŠIĆ!

Andrea Komšić nastavlja sa dobrim rezu

MAN CITY KUPUJE IGRAČA HAJDUKA!

Manchester City na korak je do dovođen

SP rukomet : Hrvatska sa B sastavom razbila Bahrein!

Hrvatska rukometna reprezentacija savl

KAUBOJI LOVE ČETVRTU POBJEDU

Foto : Hrvatska -Bahrein 33-22 , 16.tr

DRESOVI SA SVJETSKOG PRVENSTVA IDU ZA MEĐUGORJE!

Hrvatska ima učinak tri od tri na SP u

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17