logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

10°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

FK Vitez u Kiseljaku ponovno pravio probleme

nk kis

U subotu su u sklopu 7. kola Druge lige Zapad snage odmjerili NK Kiseljak i FK Vitez.

Vitez je nakon prvog poluvremena vodio sa 2:1, a utakmica je prekinuta u 52. minuti nakon što su se nogometaši dva tima blaže sukobili na terenu. Sudac je povukao igrače u svlačionicu, a meč je nakon 10-ak minuta nastavljen i igrač Kiseljaka Tomić je dobio crveni karton.

Prema pisanju portala sportsport.ba na tribinama je vladala vrlo napeta atmosfera od starta susreta dok su navodno domaće pristalice konstantno provocirale i vrijeđale goste iz Viteza. Ovaj portal dalje piše kako navijači Kiseljaka nisu poštedjeli ni klupskog fotografa FK Vitez, prema kojem je u jednom trenutku poletjela - kanta za smeće.

Međutim, iz NK Kiseljaka kažu kako je utakmica bila korektna, bez ikakvih iskri na terenu a golovi čisti. Problemi nastaju nakon napada gostujućeg igrača na domaćeg Danijela Tomića koji je pretrpio udarac laktom u lice u trenutku dok je bio bez lopte. Nakon toga nastala je gužva na terenu koja je rezultirala crvenim kartonom za Tomića zbog čega su sasvim logično negodovali domaći navijači. Međutim, probleme su iz njima znanih razloga pravili i gostujući navodno predvođeni kćerkom trenera FK Vitez Šabana Haskića, inače osuđenog zbog ratnih zločina nad civilima kod Viteza.

Podsjećamo, prošle godine FK Vitez je i prošle godine došao u pratnji navijača i ratne zastave te su i tada vrijeđali i izazivali Prikaze koje su im otele zastavu te ih kući ispratile s porazom na terenu i tribinama.

Na optužbe kako je u subotnjoj utakmici došlo do raznih vrsta uvreda pa i onih na nacionalnoj osnovi, iz Kluba odgovaraju kako to nije istina jer takve stvari ne dozvoljavaju ni u vlastitim redovima.

Kiseljak - Vitez 3:2 (1:2). Strijelci za domaćine su bili Dario Tomić, Danijel Tomić i Mirza Junuzović.

VIDEO

artinfo.ba

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17