logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

10°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

RK Kiseljak: Upoznajte mlade vratare ovog rukometnog kluba

vratari rk

Tekst o vratarima smo pronašli na facebook stranici kluba i prenosimo ga u cijelosti:

"Obzirom da je bez neustrašivog i spretnog vratara skoro nemoguće pobjediti u jednoj rukometnoj utakmici, prvo Vam predstavljamo naše momke između vratnica:

Jurica Jelonjić rođen je 19.8.2000. godine u Splitu. Živi u Kiseljaku i trenutno pohađa četvrti razred opće gimnazije u srednjoj školi 'Ivan Goran Kovačić'. Rukomet je počeo trenirati još u osnovnoj školi, a prije tri godine je s pozicije vanjskog igrača prešao u vratare. Svojim zalaganjem i fenomenalnim reakcijama na golu, vrlo mlad je postao drugi golman u seniorskom, a prvi u juniorskom sastavu. Danas, iako jedva punoljetan, Jurica već godinu dana punopravno nosi broj jedan na svome dresu kao prvi golman u seniorskom timu, naslijedivši iskusnog, trenutno povrijeđenog Hamzića.

Antonio Grabovac zvani Šifra je naš drugi mladi golman. Rođen je 12.7.2005. godine i učenik je osmog razreda osnovne škole Brestovsko. Obzirom da mu je rukomet najveća okupacija ovaj trinaestogodišnjak skuplja iskustva čestim prisustvom na seniorskim utakmicama kao drugi golman i aktivno braneći na juniorskim turnirima, te izrasta u odličnog čuvara naše mreže. Nakon završenog devetog razreda planira upisati ugostiteljsku školu i nadamo se nastaviti igrati za naš klub."

artinfo.ba

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17