logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

10°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Larisa Cerić brončana na Svjetskom prvenstvu u Azerbajdžanu

larisa ceric

Na svjetskom prvenstvu za seniore i seniorke održanom u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, uz učešće oko 130 zemalja bosanskohercegovačka reprezentativka, Travničanka Larisa Cerić osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju. Ovo je njena druga svjetska seniorska medalja.

Ovim rezultatom judo sport je još jednom opravdao epitet najtrofejnijeg olimpijskog sporta u BiH. Uz Larisu za naš tim nastupili su Petar Zadro i Harun Sadiković, koji i pored odličnih borbi nisu uspjeli ostvariti zapaženiji plasman. Larisa Cerić se ovim rezultatom još jednom upisala u povijest svjetskih judo velikana i odavno slovi za jednu od najboljih sportašica u judo sportu na planeti.

"Temeljem dosadašnjih rezultata očekivao sam medalju. Larisini rezultati zavrjeđuju divljenje, ona je zasigurno najbolja sportašica ikada u BiH, bez dileme, bosanskohercegovačka sportska heroina", rekao je predsjednik Judo saveza BiH, prof. dr. Branislav Crnogorac.

Uz predsjednika Saveza i Larisu Ceric je bila i Arijana Jaha. a medalju je posvećena svim dobronamjernim Bosancima i Hercegovcima.

artinfo.ba | preuzeto s portala travnik-grad.info

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17