logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Utrka u Travniku oborila sve rekorde

nocna trka

Treća po redu „Pharmamed Travnik noćna utrka“, održana u subotu 1. rujna, srušila je sve dosadašnje rekorde. Broj od 400 sudionika na dječjoj i 700 na noćnoj utrci itekako govori da je Travnik postao jedna od nezaobilaznih stanica, kako profesionalnih, tako i rekreativnih trkača.

Ove godine pobjeda u obje kategorije pripala je Mađarima. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Laszlo Gregor, sa vremenom 14:56, čime je oborio prošlogodišnji rekord staze i postavio novi izazov budućim trkačima. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Zita Kacser, istrčavši petokilometarsku trasu za 17 minuta i 4 sekunde.

Drugo i treće mjesto osvojili su Nemanja Cerovac iz Srbije i bh. atletski reprezentativac Osman Junuzović, a u ženskoj kategoriji Csilla Pap iz Mađarske i Biljana Cvijanović iz Srbije. Organizator je za prva tri mjesta osigurao novčane nagrade i to u iznosu od 500 KM za prvo, 300 za drugo i 200 KM za osvojeno treće mjesto u obje kategorije.

Posebna nagrada uručena je najstarijem trkaču, osamdesetpetogodišnjem Zijadu Bašiću iz Travnika, bivšem profesionalnom sportašu, koji je kazao kako mu je ovo prva utrka, da se za nju posebno pripremao, te da će i naredne godine sudjelovati. Svi natjecatelji koji su istrčali cjelokupnu trasu utrke dobili su finišerske medalje, što je također novina ove godine.

„Helen Doron Kids’ Fun Run“ okupila je 400 mališana, koji su se natjecali u četiri uzrasne kategorije. Za prva tri mjesta u svim kategorijama, organizator je osigurao pehare i poklon pakete Helen Doron English škole u Travniku, a nagrade pobjednicima uručili su i sponzori „Pharmamed“ i „BH Telecom“. I na dječjoj utrci, svi koji su prošli kroz cilj, dobili su medalje.

Odličnoj atmosferi na ovogodišnjoj utrci doprinijelo je i više od pet tisuća posjetitelja, koji su uživali u još jednoj travničkoj petici i noći za pamćenje. I organizator utrke, Centar za edukaciju mladih iz Travnika, zadovoljan je kako je sve proteklo. Sve planirane aktivnosti, vezane za utrku, odvijale su se bez problema, organizacijski tim, volonteri, te sve službe koje su se brinule o sigurnosti cjelokupne utrke, u potpunosti su odgovorile zadatku i učinile da natjecatelji i posjetitelji imaju samo riječi hvale za ovogodišnju utrku.

Trkači su i ove godine trčali pod sloganom „Inspiriši slobodu“, promovirajući ljudska prava i slobode, sa posebnim akcentom na zdravo i sigurno okruženje za sve ljude, a posebno djecu i mlade, bez alkohola, droga duhanskih prerađevina i nasilja.

Organizator poručuje da se ova lijepa priča iz Travnika nastavlja i sljedeće godine i da će „Pharmamed Travnik noćna utrka“ zadržati epitet najveće male utrke u BiH.

artinfo.ba | preuzeto s portala drukciji.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

SPORT

Sve spremno za stolnoteniski turnir u Lepenici

Sutra se u dvorani osnovne škole u Lep

NULA DINAMA ZA KRAJ SAVRŠENE EUROPSKE JESENI

Nogometaši Dinama odigrali su bez pogo

NAJTEŽI PORAZ REALA U POVIJESTI

Nogometaši Reala sinoć su se dobro osr

NOVO ISKUSTVO ZA KISELJAČKE RUKOMETAŠICE

  Kiseljačke mini-rukometašice j

KARATE : BRONCA ZA TROGRLIĆA

  Ivica Trogrlić osvojio je bron

ČERVAR OBJAVIO ŠIRI POPIS

Izbornik hrvatske muške rukometne repr

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17