logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

12°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Vitežanka Dora Ćosić osvojila dvije zlatne medalje u Dusseldorfu

dora medalje

 

Proteklog vikenda u njemačkom gradu Dusseldorfu, održan je najveći europski međunarodni turnir u stolnom tenisu, pod nazivom Andro Kids Open na kojem je Vitežanka Dora Ćosić osvojila dvije zlatne medalje.

Ove godine, na poziv prijatelja STK CM Vitez, Miroslav Čolakovića, trenera iz Srbije, Dora Ćosić je prvi put nastupila na ovom turniru. U sportskoj dvorani u Dusseldorfu je nastupilo preko 1400 sudionika iz 35 zemalja svijeta. Konkurencija je uistinu bila jaka, no Dori to nije stvaralo problem.

U ekipnom dijelu, s prijateljicom iz Srbije, Tamarom Turkonje, osvojila je prvo mjesto, ne izgubivši niti jedan meč. Nakon toga je uslijedilo natjecanje u pojedinačnoj konkurenciji, gdje je Dora pokazala kako je ove godine u vrhunskoj formi te je suvereno osvojila još jedno zlato i dodala nove dvije medalje riznici svojih medalja.

Ova super talentirana djevojčica iz dana u dan sve nas više iznenađuje i raduje svojim nastupima. Kako ona kaže to je sve plod zaljubljenosti u ovaj sport, rada, treninga i podrške njenih najbližih.

Ovaj najnoviji uspjeh iz Njemačke svojevrsna je uvertira u narednu sezonu, koja počinje sljedećeg mjeseca, a u tu sezonu Dora ulazi kao državna prvakinja u kadetskoj konkurenciji.

artinfo.ba | preuzeto s portala drukciji.ba

 

 

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17