logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

8°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Nešto novo u Busovači: Univerzalna sportska škola “Alfa” kreće s radom

alfa

Od subote u Busovači s radom počinje Univerzalna sportska škola "Alfa". Riječ je o projektu koji za cilj ima uključivanje što većeg broja djevojčica i dječaka u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja.

Škola će raditi po programu verificiranom od nadležnih tijela, a djecu će na principu njihovog svestranog psihofizičkog razvoja učiti osnovama desetak sportova te usmjeravati u odabir onog pravog. Škola će se baviti i deformitetima kod djece (zakrivljenost leđa, stopala – kineziterapija, pravilno držanje, pravilno hodanje, tračanje i sl.)

Upis djece u školu sporta, kao i prvi trening, bit će održan predstojeću subotu (21. travnja 2018. godine) s početkom u 12 sati. Mjesto održavanja treninga i upisa je dvorana Osnovne škole "Busovača". Škola je namijenjena djeci u dobi od 5 do 12 godina, a s djecom će raditi visokoškolovani treneri.

Prvih pet treninga i upoznavanje s radom škole su BESPLATNI!

Univerzalna sportska škola "Alfa" ideja mladog Busovljaka

Idejni osnivač univerzalne sportske škole "Alfa" u Busovači je časnik OS BiH Ante Petrović. Završio je fakultet za tjelesnu i zdravstvenu kulturu te je u nekoliko sportskih klubova bio kondicijski trener.

U izjavi za grad-busovaca.com portal kazao je kako ideja za osnivanjem univerzalne sportske škole postoji već duže vrijeme:

"Petogodišnjim studiranjem i radom u nekoliko sportskih klubova spoznao sam učinke i važnost usmjeravanja djece u odabir pravog sporta. To i jest svrha naše univerzalne sportske škole. Mi djecu kroz psihofizički razvoj učimo osnovama desetak sportova te usmjeravamo u odabir onog za koji su talentirani", kazao je Ante.

"Radimo na razvoju različitih motoričkih sposobnosti koristeći različite igrice, poligone i štafetne igre. Nakon završetka našeg programa možemo djecu usmjeriti u treniranje određenog sporta za koji dijete pokazuje određene predispozicije", dodao je on.

Program škole podijeljen je u nekoliko stupnjeva, ovisno o dobi djeteta, te svaki stupanj ima plan i program prilagođen dobi djeteta te je u skladu s karakteristikama njihova rasta i razvoja, odnosno uvažava njihove osobine i sposobnosti, a provode ga stručnjaci iz područja kineziologije.

Upisati se u Univerzalnu sportsku školu "Alfa" Busovača i o njoj dobiti sve informacije možete na mobitel broj 063-937/335 i na Facebook stranici "Univerzalna sportska škola Alfa Busovača".

artinfo.ba | preuzeto s portala grad-busovaca.com

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17