ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Dodirnuo srca mnogih

 

tose.proeski.jpg

 

Ni nakon trinaest godina, uspomena na Tošu Proeskog ne blijedi. Prerano nas je napustio, a vrijednosti koje je njegovao dodirnule su srca brojnih ljudi. Godinama je njegovo vječno počivalište bilo improvizirana grobnica, no iz Kruševa napokon stižu dobre vijesti.

Uspomena na makedonskog slavuja, koji je nevjerojatnom karizmom i preranim odlaskom u tuzi ujedinio Balkan, ne blijedi. U njegovu Kruševu i danas sve podsjeća na Tošu. Upravo zahvaljujući ljubaznosti Tošinog rođaka, gledate ove snimke. Najviše veseli što od gradonačelnika Kruševa stižu sretne vijesti po pitanju rješavanja bolnog pitanja dovršetka Tošinog vječnog počivališta.

"Vječno počivalište pop-ikone i našeg sugrađanina Toše Todora Proeskog bilo je neostvareni san mnogih fanova i posjetitelja Kruševa. Naš je cilj bio izgradnja tog vječnog doma, a to znači puno za našu općinu i za našu državu. Toše Todor Proeski je pop-ikona ne samo u Kruševu, on je ambasador Kruševa, ambasador naše zemlje i on je pokazivao kako treba čuvati i braniti našu zemlju", rekao je gradonačelnik Kruševa Tome Hristoski

No Toše još uvijek počiva u improviziranoj grobnici. Umjesto nadgrobne ploče tu je drveni križ, okružen fotografijama, crtežima i cvijećem koje ostavljaju obožavatelji. Od vremenskih uvjeta sve je zaklonjeno plastikom, međutim sudeći po radovima, ubrzo će se sve promijeniti.

"Aktivnosti su već bile pri kraju negdje oko 2019. godine i u listopadu smo započeli gradnju vječnog počivališta. Ove godine, sljedeći mjesec, očekujemo povodom 13. godišnjice njegove smrti obilježiti izgradnju dostojnog doma naše vječne pop-ikone", ispričao je Hristoski. 

Nadamo se da će se predviđeni tempo izgradnje ostvariti te da će pop ikona dobiti vječito počivalište kakvo zaslužuje. Da obožavatelji i danas dolaze u Kruševo potvrdili su nam i u spomen kući.

 

tose,proeski,grobnica.jpg

Toše Proeski imao je mnogo prijatelja među kolegama, ali jedno prijateljstvo bilo je zaista posebno i iznjedrilo je jedan od najvećih dueta, pjesmu "Lagala nas mala".

Toni Cetinski je kao i svake godine emotivnom porukom podsjetio na godišnjicu smrti najpopularnijeg makedonskog pjevača. 

- Negdje u ovo vrijeme napustio si nas fizički ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer. Pitaš me gdje sam i što radim? Plačem, da plačem. Na cesti sam naravno i odvratna je kiša ali tvoj osmjeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Biti će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. Ti si anđeo dobrote. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama. Voli te brat - napisao je Cetinski na Facebooku.

 

 

 

 

 

izvor: avaz.ba/dnevnik.hr-showbuzz

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17