ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Oh my God!

matthew-perry-.jpg


Matthew Langford Perry rođen je 19. kolovoza 1969. u Massachusettsu u SAD-u, no odrastao je u Kanadi pa ima dvojno državljanstvo.

Njegova majka Suzanne Marie Morrison (rođena Langford) novinarka je i bivša glasnogovornica kanadskog premijera Pierrea Trudeaua, a njegov otac John Bennett Perry američki je glumac i bivši model. Roditelji su mu se razveli prije njegovog prvog rođendana, a majka se nakon toga udala za Keitha Morrisona.

Djetinjstvo proveo s majkom u Ottawi u Kanadi

Kad je 2017. gostovao u talk showu kod Jimmyja Kimmela, ispričao je dogodovštinu iz osnovne škole kad je pretukao današnjeg premijera Kanade Justina Trudeaua.  “Moj prijatelj Criss me je podsjetio na to. Bio je bolji u sportu i to je bila stvar čiste ljubomore. Bio je vjerojatno jedino dijete u školi koje smo uopće mogli pretući. Ne hvalim se time, bio sam glup klinac, i mislim da je zbog toga uspio u životu te postao premijer Kanade. Sram me sad zbog toga.”

Najmlađi član glumačke postave 'Prijatelja' i najduhovitiji

Kad je bio na audiciji za ulogu Chandlera Binga, nije mu trebao scenarij za čitanje, naime cijeli je pilot znao napamet jer je pomagao prijatelju da prođe audiciju. Nevjerojatno je kako zamalo nije prihvatio ulogu Chandlera jer je u to vrijeme snimao pilot epizodu za seriju 'LAX 2194', koja na kraju nikad nije zaživjela.

Matthewova duhovitost toliko je posebna da su redatelj i scenaristi često koristili njegove svakodnevne šale i fore u showu. Jedino su njega od glumaca zvali da sudjeluje na radnim sastancima na kojima su dorađivali scenarije za pojedine epizode. Da je Chandler u seriji je poprilično 'nespretan' je Matthewova ideja, jer je producentima ispričao kakav je on sam u stvarnom životu.

Njegov otac John B. Perry bio je gostujuća zvijezda u 'Prijateljima', glumio je oca Rachelinog dečka Joshue u epizodi 'The One With Rachel’s New Dress'.

Kada se prvi put našao na naslovnici časopisa People primjerak je poslao jednom od svojih učitelja, dr. Webu, koji mu je stalno govorio da nikada ništa neće postići ako će se stalno šaliti.

Pet razloga zbog kojih je baš Chandler najbolji član "Prijatelja" 

1. Uvijek je iskren

Bez obzira na to koliko istina bila bolna, Chandler će uvijek biti iskren prema svojim prijateljima. Pogotovo kada napravi veliku grešku. To najbolje pokazuje legendarni ljubavi trokut između njega, Joeyja i Kathy.

Chandler u Central Perku primijeti zanimljivu djevojku koja mu se odmah svidi i pozove je na spoj, ali ispostavi se da ona čeka Joeyja. Kako veza između Joeyja i Kathy napreduje, rastu i Chandlerovi osjećaji prema njoj, ali ni ona nije ravnodušna. Sve kulminira poljupcem zbog kojeg Chandlera izjeda krivnja i on odluči odmah sve priznati Joeyju.

2. Pomaže riječima, ali i djelima

Chandler je uvijek bio uz Joeyja kada mu je trebao savjet, ali i onda kada mu je trebala konkretna pomoć. Do trenutka dok mu glumačka karijera nije krenula uzlaznom putanjom, Joey se često nalazio u lošoj financijskoj situaciji, a Chandler je uskakao i plaćao sve što je trebalo, od stanarine, režija i hrane do njegovih satova glume, plesa i svega ostalog što je Joeyju trebalo da napreduje u glumačkoj karijeri.

Najvjerniji obožavatelji serije odlučili su se malo našaliti pa su pažljivo pregledali svaku epizodu i na temelju cifri koje su se u seriji spominjale izračunali da je Chandler tijekom 10 sezona serije na Joeyja potrošio više od 100 tisuća dolara!

3. Odgovoran je

Chandlerov posao tema je mnogih šala u prvim sezonama serije. Naime, nitko od njegovih prijatelja ne može zapamtiti što on to točno radi. Chandler se službeno bavi statističkom analizom i rekonfiguracijom podataka u jednoj kompaniji. Tu poziciju prihvatio je kao privremen posao i od samog početka naglašava da ga ne voli, ali zna da ne može živjeti od zraka i zato ga odgovorno odrađuje bez obzira na sve.

U devetoj sezoni slučajno pristane na promaknuće zbog kojeg se seli u drugu državu i daje otkaz tek kada shvati da ni Božić neće moći provesti s Monicom. Bez obzira na iskustvo, pristaje čak i na poziciju neplaćenog stažista u marketinškoj agenciji kako ne bi besposleno sjedio doma na kauču i naposljetku dogura do pozicije copywritera.

4. Uvijek ima šalu u rukavu

Njegov sarkastični smisao za humor uvijek dobro dođe u situacijama u kojima treba smanjiti napetost. Ne samo da je Chandler najduhovitiji prijatelj, on definitivno zbija najbolje šale na vlastiti račun.

Chandler and Monica's best moments in 'Friends'

5. Promijenio se - nabolje

Na početku serije Chandler je poprilično zatvoren po pitanju ljubavi i iza sebe ima najmanje veza od svih prijatelja. Njegovo djetinjstvo obilježio je bolan razvod roditelja i njihov disfunkcionalni odnos, zbog kojeg Chandler odrasta u muškarca koji se boji obveza, ali i zapne u ljubavnom odnosu s Janice koji nije dobar za njega samo zato što se boji ostati sam.

Napokon procvjeta kada započne vezu s Monicom, koja ga u svakom pogledu promijeni nabolje. Postaje otvoreniji i emotivniji te se na zreo način nosi sa svim ljubavnim i životnim problemima. Naposljetku odluči popraviti odnos sa svojim roditeljima i napokon se pomiri s ocem.

 

 

izvor:rtl.hr/zadovoljna.hr

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17