• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

PISALI JELKI MILIĆEVIĆ

svadbeni salon shamballa

Foto: Ilustracija

Navode u pismu kako se Naredbom Federalnog štaba civilne zaštite od 12. svibnja  2020. godine dopušta pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera, te da se Naredbom od 14.svibnja  2020. godine dopušta javno okupljanje u zatvorenom prostoru, uz osiguranje 10 m2 po osobi uz poštivanje epidemioloških mjera.

"Prema ovim Naredbama, a imajući u vidu razloge našega pisanja ovog dopisa, specifičnosti našeg područja kada je riječ o broju osoba na svadbenim svečanostima (350-400), iste nije moguće organizirati. Imajući u vidu dobru epidemiološku sliku, ali i brojne upite vlasnika svadbenih salona, kao i mladenaca koji su već odredili datum svoje svečanosti, tražimo da se donese zapovijed za rad svadbenih salona (naravno uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera), jer njihov rad kao ugostiteljskih objekata nije moguće uklopiti u naprijed navedene naredbe Federalnog stožera civilne zaštite”, stoji u pismu.

Sukladno Naredbi Federalnog stožer civilne zaštite od 24. travnja 2020. godine , građanima BiH pri ulasku u svoju zemlju izriče se Rješenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana.

Podsjećaju da u Odluci o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, od 9. maja 2020. godine koju je donio Štab civilne zaštite Republike Hrvatske "Hrvatskim državljanima omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku, odnosno odlazak u inozemstvo uz pridržavanje općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo".

Imajući u vidu naprijed navedeno, te da velika većina građana Zapdnohercegovačkog kantona i Hercegovačko-neretvanskog ima dvojno državljanstvo (RH i BiH), dobru epidemiološku sliku u ova dva kantona, da svakodnevno u naše Operativne centre civilne zaštite pristiže na desetine i stotine upita i traženja za ulazak u Bosnu i Hercegovinu iz brojnih razloga, da naši gospodarstvenici trpe velike štete što su onemogućeni u svom poslu, tražimo od vas da što prije donesete zapovijed o ukidanju zdravstvenog nadzora i ograničavanja kretanja pri ulasku u našu zemlju”, stoji u pismu koje su Stožeri civilne zaštite HNK i ZHK uputili Jelki Milićević koja je na čelu Federalnog stožera civilne zaštite.
 
klix.ba
0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1in2019 brn

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17