• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

bajaga

Izgleda da je hrvatskim veteranima i ove godine trn u oku svaki potencijalni nastup Bajage i Instruktora na tlu Hrvatske. Naime, poslije prošlogodišnje kampanje koja se vodila protiv njegovog nastupa na Danima piva u Karlovcu, kada je njegov nastup otkazan zbog navoda veterana da je “pjevao četničke pjesme”, ponovo se našao na udaru tamošnjih veterana i to iz istog razloga. Dio hrvatskih veterana iz Ploča protivi se nastupu Momčila Bajagića Bajage, koji je planiran za 27. srpnja u okviru Festivala “od 2 do 2” u tom gradu. Od organizatora, Udruženja studenata, traže da njegov nastup bude otkazan, pošto je, prema riječima Pločanskih vetererana, Bajaga 1993. godine, navodno dizao moral srpskim vojnicima u Kninu, pjevajući četničke pjesme.

Oni su u svom priopćenju naveli kako njemu nije mjesto u Pločama, zbog toga što je bodrio i pjevao patriotske pjesme onima koji su uništavali hrvatske gradove i sela. ''Na jednoj strani bili su oni koji su Republiku Hrvatsku doživljavali svojom domovinom, na drugoj strani bila je velikosrpska okupatorska armada, višestruko brojnija i puno bolje naoružana. Ova druga strana okupirala je trećinu Hrvatske, razorila i spalila gradove i sela koji su joj bili u dometu. Strana koja je branila Hrvatsku od okupatora svoje vojnike nazvala je braniteljima, jer su to i bili. Njihovim ubojicama razonodu, opuštanje, osvježenje i radost nakon napornog ubijanja donosio je i ‘gospodin’ Bajagić'', stoji u njihovom priopćenju. Navode i da će sada zbog njihovog postupka “moralni higijeničari” pozvati na “antisrpstvo i nacionalističku zatucanost podnositelja zahtjeva zabrane nastupanja Bajage i Instruktora u Pločama, tvrdit će da je razlog traženja zabrane to što je Bajagić Srbin”.

Nakon prošlogodišnjeg skanadala kada je nastup Bajage i Instruktora otkazan iz istog razloga, samo na Danima piva u Karlovcu, u obranu pjevača stalo je dosta javnih osoba, među kojima je možda najbolju poruku poslao bend “Hladno pivo” koji je odbio molbu organizatora da uskoči kao zamjena Instruktorima. Nakon toga, oglasio se i sam Bajaga, koji je unatoč otkazanom nastupu u Karlovcu, održao fenomenalan nastup u anfiteatru u Puli, gdje je prisustvovalo više desetina tisuća ljudi. ''Ljubav i emocije nitko ne može zabraniti. Hvala Pula na ljubavi, pažnji, svakom otpjevanom stihu sa nama, voli vas Bajaga'', napisao je tom prilikom poznati glazbenik.

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1in2019 brn

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17