• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

cardi grammy

Dominacija žena

 Na 61. dodjeli nagrada Grammy briljirala je američka reperica Cardi B (26) koja je osvojila zlatni gramofon za najbolji rap album godine i tako postala prva izvođačica kojoj je to pošlo za rukom.

Njezin album 'Invasion of Privacy' tako je postao prvi ženski rap album koji je osvojio Grammy, a zahvaljujući tom postignuću, reperica je ušla u povijest. No nije jedina koja je dominirala ovogodišnjim Grammyjima.

Osim reperice Cardi B, veliki uspjeh postigla je i britanska pjevačica Dua Lipa (23) koja je dobila nagradu Grammy za najboljeg mladog glazbenog izvođača te zlatni gramofon za najbolju dance izvedbu. U svom govoru priznala je kako je 'zahvalna i nervozna', a nagradu je posvetila svim ženskim izvođačima koji su osvojili nagrade na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja. I da, to je uistinu bila dominacija žena.

Tako je glazbenica Kacey Musgraves s albumom 'Golden Hour' osvojila čak četiri Grammyja, i to za album godine, najbolji country album, najbolju country pjesmu te najbolju country solo izvedbu. Ona je nagrade posvetila suprugu Rustonu Kellyju.

Pjevačica Lady GaGa (32) i Bradley Cooper (44) dobili su Grammy za najbolji glazbeni performans zahvaljujući megapopularnoj pjesmi 'Shallow' iz filma 'Zvijezda je rođena', skladbi koja im je donijela i nominaciju za nadolazeću dodjelu nagrada Oscar.

Veliki uspjeh postigla je i američka pjevačica Ariana Grande (25) koja je osvojila nagradu Grammy za najbolji pop vokalni album 'Sweetener'.

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1in2019 brn

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17