ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
POLITIKA

lovrinovic-nikola.png

Predsjedavajući Kluba poslanika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović je na današnjoj sjednici tog doma predložio predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji  da izmjeni svoju odluku i da danas predloži smjenu i ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića i ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

On je to predložio tokom rasprave o Odluci o potvrđivanju smjene ministra obrane BiH Sifeta Podžića, koju je početkom listopada donio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

- Duže vremsko razdoblje SDA ne zna u kojoj je parlamentarnoj većini. Glavi krivac za sve ovo stanje u ovom parlamentu, pa čak i ove današnje točke dnevnog reda je, po meni, rad i ponašanje kolega iz SDA - kazao je Lovrinović.

Dodao je da zbog toga Tegeltiji predlaže da ovu svoju odluku izmijeni i da danas predloži smjenu i ministra Cikotića i ministrice Turković.

Po njegovim riječima, ima dosta elemenata da se predloži smjena ministrice Turković.

- Za ministra Cikotića, mi nismo ni bili za to da on bude član Vijeća ministara BiH, navodeći njegovu ulogu u ratu i moguće sudjelovanje u ratnom zločinu u Bugojnu - naveo je Lovrinović.

Potom je zatražio pauzu da bi, kako je rekao, Tegeltija imao mogućnost da ovo odradi.

- Da predložite izmjenu ove odluke, da predložite  smjenu Selme Cikotića i Bisere Turković i da se o tome danas izjasnimo. Sugeriram vam, ako vam to nije dovoljno, da danas odustanete od zahtjeva da se danas glasuje, pa da se to vrati na naredu sjednicu, da donesemo onda odluku o smjeni - kazao je Lovrinović.

Pozvao je kolege iz oporbenih stranaka „da se priključe HDZ-u i SNSD-u,  da predlože ministre iz bošnjačkog naroda, pošto očito SDA sve čini da ne bude parlamentarna većina“.

- Ne sviđa joj se ova parlamentarna većina, pa neka idu onda u oporbu i nikakav problem nije. Kolegama iz oporbe sugeriram da se priključe HDZ-u i SNSD-u, da predlože ministre da ih možemo odmah danas imenovati, da imamo novu parlamentarnu većinu. Pa neka SDA onda radi uime građana, uime države,  uime koga god hoće - naveo je Lovrinović.

Nakon ove njegove rasprave dana je pauza.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17